"Varda"
"Varda"

Varda u gipsu: Žao mi je što ne mogu da pomognem Radničkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.13. | 15:38

"Stručni štab zna šta radi, momci su jaki, stabilni, verujem u njih i siguran sam da će dati sve od sebe. Sasvim su realne procene da možemo da odlučujemo po pitanju titule", smatra Varda

VardaVeliki takmičarski dobitak koji je Radnički stekao trijumfom nad Partizanom u 19. kolu ABA lige, imao je i svoju "žrtvu" - povreda Ratka Varde koja će ga sprečiti da bude učesnik Kupa Radivoja Koraća, ali i završnice regionalne lige. Već u osmom minutu ove utakmice, stradala je Vardina ahilova tetiva, a ozbiljnost povrede potvrđuje i hitna operacija koja je usledila dva dana nakon utakmice.
"Vraćena je pomerena tetiva, izdržao sam najgore, povredu na terenu i period u bolnici, sada je lakše", kaže Ratko Varda koji će danas, nakon otpuštanja iz bolnice, početi rehabilitaciju, a njegov oporavak potrajaće najmanje mesec i po dana: "Videćemo kako će se mišići vraćati na svoje mesto. Moram da budem pažljiv, ne sme biti forsiranja, iako bih najradije već sutra da obučem dres."

Varda otkriva kako mu je proteklo više od 30 minuta protiv Partizana, prinudno provedenih van igre i šta očekuje da njegov tim ostvari u dolazećim utakmicama.
"Bio sam jako nervozan. Između poluvremena sam pokušavao sa doktorom da se aktiviram, ali nije bilo moguće ni da potrčim, iako sam probao. Ipak, sa onakvom publikom, kakva je u hali Jezero, teško je izgubiti utakmicu, što su naši momci i pokazali. Bilo je nekih grešaka u završnici meča, ali se ispoljio kvalitet koji imamo. Sada nam preostaje da to pokazujemo u kontinuitetu. Nadam se da ćemo u preostalih sedam utakmica da izborimo ciljanu Evropu, ali i Fajnal for Jadrana je u našim rukama. Svaki naredni susret biće meč sezone za nas, a prvi je već za vikend protiv Krke. Jako mi je žao što neću moću da učestvujem u ostvarenju ove klupske ambicije, ali verujem da u saigračima ima dovoljno snage da iznesu breme do kraja.

Iako je njegovo "ispadanje" iz sastava umnogome otežalo poziciju Kragujevčana na prvom nacionalnom takmičenju ove godine, Varda sa puno optimizma gleda na predstojeće izazove:
"Bitno je da igramo baš onako kako dogovorimo sa trenerima, kako radimo na treninzima, onako kako mi najbolje umemo. Sa podrškom koju uživamo u Jezeru i ozbiljnim pristupom na parketu teško da možemo da budemo poraženi. To najbolje potvrđuje serija pobeda na domaćem terenu u kojoj smo još od sredine oktobra. Kup koji sledi je specifičan, neće biti predaha tri dana, a treba odigrati sa maksimalnim mogućnostima sve vreme. Ali to je jedini put koji vodi do cilja, po tome će se razlikovati i ovogodišnji "vlasnik" "Žućkove levice". Stručni štab zna šta radi, momci su jaki, stabilni, verujem u njih i siguran sam da će dati sve od sebe. Sasvim su realne procene da možemo da odlučujemo po pitanju titule", zaključio je Varda.

Piše: Jovana Mladenović

Izabrane vesti


tagovi

ABA ligaRadnički NišRatko VardaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara