(©MN Press)
(©MN Press)

Vatutin: A, zašto niko nije ponudio CSKA da igramo u drugoj zemlji?

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.23. | 00:53

Predsednik ruskog kluba, ipak, podržava Makabi

Dobio je Makabi iz Tel Aviva podršku da utakmice Evrolige u narednom periodu igra na neutralnom terenu. A, Izraelci su izabrali Beograd.

Sa tom odlukom složili su se i predstavnici 13 klubova akcionara Evrolige. Iako je bilo glasina da je pet klubova (tri španska i dva turska) glasalo za suspenziju Makabija, mada je to iz Tel Aviva demantovano.

Izabrane vesti

Oglasio se i predsednik CSKA Andrej Vatutin. I njegov klub je akcionar Evrolige, ali već drugu sezonu ne može da igra, jer su svi ruski klubovi suspendovani zbog rata u Ukrajini.

„Pre dve godine su izbacili CSKA iz Evrolige iz političkih razloga. Čak ni objašnjenje koje smo tada dobili nije bilo smisleno, jer znamo da je sve urađeno iz političkih razloga. Pre dve godine nam je rečeno da moramo da budemo suspendovani iz bezbedonosnih razloga i problema sa putovanjima, niko nama nije ponudio opciju da budemo domaćini u nekoj drugoj zemlji“, istakao je Vatutin.

On je, da ne bude pogrešno shvaćen, podržao Makabi.

Sledeći tu logiku, trebalo je da budemo protiv odluke da Makabi igra utakmice u Beogradu kao na domaćem terenu i trebalo je da se zalažemo za njegovu suspenziju, ali to bi bilo pogrešno“, objasnio je Vatutin.

 


tagovi

CSKA MoskvaAndrej VatutinEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara