Velika bruka Mornara u Baru: Voler na 0/14 za 30 minuta, rezerve protiv Nimbruka ostale na -32

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 21:38

Mihailo Pavićević čuvao glavne igrače za ABA ligu

Ispao je Mornar iz FIBA Lige šampiona i pre početka pretposlednjeg kola, nakon poraza od Peristerija prethodne sedmice. Zbog toga je večeras na teren izveo rezerve, ali se zato i propisno obrukao. Prosto se ne zna koja je četvrtina bila gora po Barane, koji su redom gubili jednu za drugom, a na kraju su malobrojne navijače častili porazom od 32 poena razlike – 66:98.

Tako večeras na terenu nije bilo Dereka Nidama, Džejkoba Pulena, Damira Markote, Milka Bjelice, Uroša Lukovića, Lensa HerisaZnalo se da će Mihailo Pavićević mešati sastav, ali se očekivao bar koliko-toliko „dostojanstven“ pristup utakmici. A koliko su katastrofalno odigrale rezerve Barana, govori podatak da je zapravo samo Nemanja Vranješ „postojao“ na terenu, pošto je do kraja dobacio do 26 poena. Njegova potpuna suprotnost bio je Antabija Voler, koji je meč završio sa „nestvarnih“ 0/14 iz igre?! Košarkašu Mornara večeras toliko ništa nije išlo od ruke da je devet puta promašio za tri poena, pet puta iz reketa, a imao je indeks korisnosti od užasnih „minus devet“!

Izabrane vesti

Tek da istaknemo, na drugoj strani su najbolji bili Vojćeh Hruban sa 16 poena, Martin Peterka sa 15 poena uz tri trojke, te Dešon Buker koji je meč završio sa 14 poena kraj svog imena.

Već od početka bilo je jasno da Mornar nema šta da traži protiv Nimrbuka. Domaći su baš rešili da „obraduju“ domaće navijače sa bezbroj izgubljenih lopti, početničkih grešaka i promašenih zicera. Većina poena je uglavnom dolazila sa šuta za tri poena, dok iz reketa gotovo da nije bilo izgrađenih akcija. Sa druge strane, Česi su držali pristojne procente sa distance i iz reketa, pa su na kraju zasluženi bodovi otišli put ove zemlje.

Mornar je u prvoj deonici primio čak 31 poen, u drugoj i trećoj je završio sa po 26 poena u svom obruču, dok je jedini „pomak“ viđen u poslednjoj u kojoj su se i gosti malo opustili svesni činjenice da su sigurno zabeležili pobedu na crnogorskom primorju. Na kraju čak nisu uspeli da dođu ni do stotke, ali su ipak odneli izuzetno ubedljivu pobedu. Bilo je u jednom trenutku čak plus 45 za Nimbruk, no Mornar je to uspeo da svede na bar pristojna 32 poena razlike.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO

Utorak
Peristeri - Bamberg 78:75
Mornar Bar - Nimbruk 66:98
20.30: Tenerife - VEF Riga

Sreda
17.00: Nižnji - Gacijantep

Foto: ABA liga (KK Mornar Bar / MEDIA Pro)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara