Rasel Vestbruk (©AFP)
Rasel Vestbruk (©AFP)

Vestbruk se rastao sa dugogodišnjim agentom jer mu je sugerisao da ostane u Lejkersima

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.07.22. | 11:18

Kako stvari stoje, iskusni plejmejker bi mogao da promeni sredinu

Angažovali su Los Anđeles Lejkersi minulog leta Rasela Vestbruka i tako formirali veliku trojku u Stejpls centru. Činilo se da bi bivši igrač Oklahome u društvu Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa konačno mogao do prstena, ali sve se ubrzo srušilo kao kula od karata. Lejkersi su imali sezonu za zaborav, nisu se domogli ni plej-ofa, a trio je zajedno odigrao tek 21 utakmicu. Stvorio se utisak da će sa novim trenerom Dervinom Hemom, Vestbruk dobiti još jednu šansu, ali najnovija dešavanja ukazuju suprotno.

Naime, košarkaški agent Ted Fušer iz agencije Vaserman raskinuo je saradnju sa NBA zvezdom posle 14 godina. On je istakao da su između njega i Vestbruka postojale "nepremostive razlike" po pitanju puta kojim bi 33-godišnji košarkaš trebalo da nastavi karijeru.

Izabrane vesti

"Zastupao sam Rasela Vestbruka 14 godina i ponosan sam na naše partnerstvo od veoma uspešnog drafta 2008. godine, preko supermaks ugovora, do jedinih pregovora oko produžavanja maksimalnog ugovora u istoriji. Podržavao sam Rasela i tokom njegovog uspona u modnom svetu, uspešno organizovao tri trejda u njegovo ime - zaključno sa razmenom koja mu je omogućila da se vrati u rodni grad i zaigra za Los Anđeles Lejkerse. Svaki put, timovi su davali vredne igrače i adute kako bi ga angažovali i novi tim ga je uvek dočekao raširenih ruku. Sve smo radili zajedno i sa stilom. Sada se pojavila mogućnost za četvrti trejd u poslednje četiri godine, a tržište govori Lejkersima da moraju da dodaju određenu vrednost uz Rasela u potencijalnom trejdu. Čak i u tom slučaju postoji mogućnost da bi Rasel morao odmah da napusti novi tim putem otkupa ugovora. Verujem da se na taj način narušava Raselova vrednost i da mu je najbolja opcija da ostane u Lejkersima i prihvatni startu ulogu koju mu je Dervin Hem javno ponudio. Rasel je budući član Kuće slavnih i to će ponovo dokazati dok se ne penzioniše. Nažalost, nepremostive razlike postoje po pitanju najboljeg puta kojim bi trebalo da ide i ne možemo više da radimo zajedno. Želim Raselu i njegovoj porodici sve najbolje", rekao je Fušer.

Vestbruk ulazi u poslednju godinu aktuelnog ugovora i sleduje mu 47.000.000 dolara za predstojeću sezonu. Novi šef struke Jezeraša je u više navrata isticao da ga vidi u startnoj petorci. Iz Fušerovih reći se ipak može zaključiti da bi Rasel radije promenio klub.

Kao prva opcija se nameću Bruklin Netsi i trejd u kojem bi put Grada anđela krenuo Kajri Irving. Ipak, iako su kontakti dva kluba uspostavljeni, nije se ozbiljnije razgovaralo o razmeni i zasada nema nikakvog napretka u pregovorima.

Rasel Vestbruk je u NBA stigao 2008. godine kao četvrti pik na NBA draftu. Branio je 11 godina boje Oklahome, bio MVP lige 2017. godine i postavio sijaset rekorda. Preselio se 2019. godine u Hjuston i onda svakog narednog leta menjao sredinu. Najpre je igrao za Vašingtona, a potom prešao u Lejkerse.



tagovi

Rasel VestbrukLos Anđeles LejkersBruklin NetsKajri IrvingDervin Hem

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara