Detalji sa tribina Čaira (©MN Press)
Detalji sa tribina Čaira (©MN Press)

Zagreva se atmosfera pred derbi u finalu, tapkaroši za kartu traže više od 3.000 dinara

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 20:08

Tribine se pune velikom brzinom, jake policijske snage u celom gradu i najviše oko dvorane Čair

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Očekivanja javnosti su ispunjena i za prvi domaći trofej u sezoni igraće dva najveća srpska kluba. Shodno tome, Niš je danas, pa i svih ovih dana centar srpske košarkaške scene, a najveću pažnju logično je privukao večiti derbi koji će odrediti osvajača Mozzart Kupa Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

Interesovanje za finalnu utakmicu bilo je ogromno, o tome dovoljno govori da su još u danu puštanja kompleta ulaznica sve planule gotovo ekspresno, pa tako pojedinačnih karata u prodaji nije bilo. To ipak nije sprečilo košarkaške poklonike i navijače dva večita rivala da tokom dana čekaju da se otvori blagajna i dobiju bilo kakvu informaciju o eventualnoj prodaji.

Od derbija u finalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća dobro bi mogli da profitiraju tapkaroši, čija je minimalna cena za večerašnji događaja 3.000, a idu čak i po nekoliko hiljada dinara više! To je ono što se može čuti, kada smo pitali kretalo se u okviru između 3.000 i 4.000 dinara.

Tokom dana je u gradu bila veća gužva nego inače, ali nije se na ulicama osećala naročita energija derbija. Treba uzeti u obzir da je vikend, pa su zbog lepog vremena mnogi izašli napolje kako bi upili sunčane zrake i uživali. Istina, tu i tamo su mogle da se vide manje grupe navijača jedne i druge strane, ali je uglavnom sve proteklo mirno. Automobili pristizali su iz svih krajeva Srbije, najviše iz Beograda, ali i Novog Sada, Kruševca, Čačka i okoline.

Detalji sa tribina Čaira (©Mozzart Sport) Detalji sa tribina Čaira (©Mozzart Sport)
Detalji sa tribina Čaira (©Mozzart Sport) Detalji sa tribina Čaira (©Mozzart Sport)

E, oko dvorane Čair se dobro zakuvalo. Gužve oko ulaza i na svim stranama dvorane, uz jake policijske snage čiji je broj značajno rastao kako se smanjuje obruč oko prostora čairskog parka i hale. Tribine su već bile polupune sat i po vremena pre početka utakmice.

Repertoar standardan za susret Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde u Nišu, jedinom mestu gde je još dozvoljeno da tribine budu “napola“ podeljene. Red podrške svojim miljenicima, red uvreda za protivnika na koje su svi već oguglali, ali ništa vanredno.

Na oko sat vremena do početka samo su delovi donjeg nivoa tribina bili prazni, dok u gornjem prstenu gde su smeštene najvatrenije pristalice oba kluba nije imala igla gde da padne. Ljudi su i dalje pristizali i mahom želeli da budu u gornjem delu, zbog čega su se zbijali redovi kako bi svi mogli da isprate svoj voljeni klub.

Samo neka sve prođe u fer i korektnoj, sportskoj borbi i da ne prisustvujemo scenama kakvih je nažalost sve više poslednjih godina... 



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara