Andrea Trinkijeri (©MN Press)
Andrea Trinkijeri (©MN Press)

Žalgiris remizirao pred duel sa Partizan Mozzart Betom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 21:33

Interesantan rezultat u revanš utakmici četvrtfinala Kupa kralja Mindovga

Remiji se retko dešavaju u košarci, ali ne i nikada. Dokaz je i susret Žalgirisa i Vulvsa u drugoj utakmici četvrtifnala Kupa kralja Mindovga koji je okončan rezultatom 82:82. S ozbirom da je sastav iz Kaunasa slavio u prvom meču sa ubedljivih 76:95 kao gost, prošao je dalje.

Ipak, Andrea Trinkijeri ne može da bude zadovoljan izdanjem njegovih igrača. Nisu uspeli da savladaju tim koji je pred večerašnji okršaj ostao bez trenera i centra. Naime, Vulvsi su se rastali sa Kestutisom Kemzurom, kojeg je na mestu šefa struke nasledio njegov asistent Nedas Pacevičijus, dok se klub zahvalio na saradnji i bivšem centru Partizana Đorđu Gagiću.

Izabrane vesti

Na novom početku sastav iz Viljnusa je ostvario dobar rezultat iako nije obezbedio plasman u polufinale kupa, dok je Trinkijeri istakao da je njegova ekipa napravila korak unazad, posle velike pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi pre samo nekoliko dana.

"Jedina dobra stvar je što smo se plasirali među četiri najbolje ekipe. Imali smo vrlo loš stav, igrali čitav meč bez adekvatnog intenziteta. Nedostajalo nam je koncentracije. Protivnik je uradio sve suprotno - igrao sa visokim intenzitetom, delio loptu, birao dobre šuteve. Igrali su sa samopouzdanjem, a mi smo ih samo gledali. Imali su 9/13 u prvom poluvremenu, što dovoljno govori. Izuzetno sam razočaran mentalitetom ekipe, ali to je moja odgovornost. Sada je na meni da objasnim igračima sa kojim stavom moraju da pristupaju mečevima kada predstavljaju klub iz Kaunasa", rekao je Italijan.

Trojica košarkaša Žalgirisa su pred okršaj sa Partizan Mozzart Betom u 23. kolu Evrolige naredne sedmice ubacila po 14 poena: Laurinas Birutis, Kinan Evans i Kevarijus Hejs. Ispratio ih je Rolands Šmits sa 12 poena.

Kod Vulvsa najbolji iskusni Džeferi Tejlor sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija, Eigirdas Žukauskas je dodao 16 poena, dok su dvocifreni bili i Kristupas Zemaitis sa 11, kao i Arnas Beručka sa 10 poena.

Pored Žalgirisa, u završnicu Kupa kralja Mindovga plasirali su se i Ritas, Lijetkabelis srpskog trenera Nenada Čanka i Šjuauljaj, a žrebom će biti određeni parovi polufinala.



tagovi

Kauno Žalgiriskk ŽalgirisŽalgirisAndrea TrinkijeriVulvsKinan EvansKevarijus Hejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara