©Starsport
©Starsport

Žalgiris spreman na vrelu atmosferu u Areni: Biće teško, Zvezda još sanja 10. mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 14:48

Trinkijeri nije štedeo komplimente na račun crveno-belih

Osokoljeni pobedama u duplom kolu, protiv Panatinaikosa i Efesa, košarkaši Žalgirisa stigli su u Beograd gde ih večeras očekuje susret sa Crvenom zvezdom. Rivali koji se uz učinak 10-15 nalaz u sličnoj poziciji lišeni su prava na grešku, međutim u redovima šampiona Litvanije svesni su težine zadatka.

Izabrane vesti

"Vraćamo se u Beograd posle 15 dana. Shvatili smo tada koloko je teško igrati tamo. Potrebno je da naviknemo da igramo u ambijentu kakav je u Areni. Moraćemo da se prilagodimo situaciji i da pronađemo recept za pobedu. Trebaće nam odlična odbrana, odličan napad, ali i igrači koji će biti van šablona", kazao je Andrea Trinkijeri.

Italijanski strateg je istakao da je današnji susret poput boks meča i da ukoliko promašite prvi udarac, više nemate šanse.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, ali želim da vidim pozitivne strane i segmenet u kojima leže naše šanse, a ne da se fokusiram na poteškoće. Zvezda je dobar tim, doveli su Treja Tompkinsa, ne predaju se i još sanjaju plasman u prvih 10. Zvezda ima visoke ciljeve i činjenica da imamo isti učinak kao rivaluliva mi optimizam i veru. Znamo da će biti teško, da će pokušati da nas uzdrmaju, ali ćemo se potruditi da ostanemo čvrsti".

Na pitanje koja je razlika između Crvene zvezde i Partizana strateg Žalgirisa imao je odgovor u šaljivom tonu.

"Jedni su crveni, drugi crni", rekao je Italijan koji se posebno osvrnuo na Luku Mitrovića sa kojim je sarađivao u Bambergu:

"On je veoma pametan igrač, a duplo je bolji kada igra u Crvenoj zvezdi, to je njegovo okruženje u njemu se najbolje oseća".

Očekivanja od večerašnjeg susreta izneo je i Laurjnas Birutis koji je istakao kvalitete crveno-belih kreatora.

„Znamo da je ovo jedan od najboljih napadačkih timova. Ima dva motora - Jaga dos Santosa, koji je mali, ali pali tim, i Miloša Teodosića, koji agresivno napada sa distance. Teodosić je jedan od najboljih generala na terenu, stvara mnogo šansi saigračima. U poslednjih nekoliko mečeva dosta su menjali uloge igrača u odbrani, tako da će biti izazov napasti takvu odbranu", rekao je košarkaš Žalgirisa i osvrnuo se na gostovanja u Areni gde su nedavno odmerili snage i sa Partizanom:

"Svi znamo da je vruća atmosfera u Beogradu, kako protiv Partizana, tako i protiv Crvene zvezde. Pre nekoliko nedelja smo stekli deo iskustva i nadam se da će nam ta utakmica pomoći da izdržimo duže i da ne popustimo pred podrškom protivničkih navijača".


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdakk ŽalgirisAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara