Velimir Perasović (©twitter.com/unicsbasket)
Velimir Perasović (©twitter.com/unicsbasket)

Zvanično: Perasović neće raditi u Evroligi, ostaje u Uniksu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 15:39

Uprkos činjenici da klub iz Kazanja neće igrati na međunarodnoij sceni, hrvatski stručnjak odlučio da ne diže sidro

Kako je i zvanično potvrđeno, Velimir Perasović ostaje trener Uniksa i naredne sezone. Postignut je dogovor dve strane o produžetku saradnje i za takmičarsku godinu 2022/23.

Perasović je minulog leta stigao u Kazanj, odlično posložio ekipu i beležio sjajne rezultate u Evroligi i VTB ligi, ali je klub ozbiljno poremetila suspenzija iz međunarodnih takmičenja. Ostao je bez nekoliko bitnih igrača (stranaca), ali hrvatski stručnjak je ostao i vodio tim do trećeg mesta u regionalnom prvenstvu (3-1 protiv Lokomotive Kubanj).

Izabrane vesti

Iako je sve izvesnije da će većina stranaca poput MVP-a VTB lige Marija Hezonje napustiti klub, kao i da je potvrđena suspenzija ruskih klubova iz Evrolige za narednu sezonu, iskusni stručnjak je odlučio da ostane u Rusiji. Spekulisalo se i da je na listi želja Makabija iz Tel Aviva, ali Perasović naredne takmičarske godine neće raditi u elitnom takmičenju.

Hrvat je trenersku karijeru počeo u Splitu 2003. godine. Radio je potom u Sevilji, Baskoniji, Estudijantesu, Ciboni, Valensiji i Anadolu Efesu, a bio je i selektor hrvatske reprezentacije. Pre osam godina je i sa timom iz Fontete osvojio Evrokup.

Nema sumnje da će imati pune ruke posla. Uniks je sezonu okončao sa Hezonjom, bivšim igračem Crvene zvezde Lorencom Braunom, Tonjeom Džekirijem, iskusnim hrvatskim internacionalcem Željkom Šakićem, nekadašnjim košarkašom Partizana Vilom Mozlijem, kao i Džeronom Džonsonom od stranaca u svojim redovima. Biće teško zadržavi većinu, a možda još teže ubediti druge igrače bez ruskog pasoša da mu se pridruže.

U svakom slučaju, Uniks će nesumnjivo imati najviše ambicije u VTB ligi, a sa Perasovićem na kormilu jasno i dobre šanse da napravi podvig.

Regionalno takmičenje naredne sezone brojaće 12 članova, a uz Uniks tu su aktuelni šampion Zenit, moskovski CSKA, Lokomotiva Kubanj, Avtodor, kazahstanska Astana, Jenisej, Nižnji Novgorod, Parma iz Perma, beloruski Cmoki, kao i dva nova tima - Samara i moskovski MBA.

Aktuelni šampion bi mogao da zadrži Ćavija Paskvala na klupi, dok je Dimitris Itudis napustio CSKA i njegovo mesto na klupi Moskovljana još je upražnjeno. Bez trenera je i Lokomotiva Kubanj koja se rastala sa srpskim stručnjakom Brankom Maksimovićem.



tagovi

Velimir PerasovićUNIKS KazanjKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara