Zvanično: Zvezda u Evroligi naredne sezone, Partizan u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 13:23

Doneta je dugo čekana odluka

Crvena zvezda će i naredne sezone igrati u Evroligi, dok će Partizan predstavljati Srbiju u Evrokupu. To je odluka doneta na današnjoj sednici Skupštine Evrolige.

Tokom današnje video-konferencije klubovi su se brzo složili da stave tačku na sezonu koja je prekinuta zbog pandemije virusa korona. Predsednik Evrolige Đordi Bartomeu je istakao u uvodnoj reči da postoji veliki zdravstveni rizik, što je bio jasan signal da nećemo do oktobra gledati mečeve Evrolige i Evrokupa.

Izabrane vesti

Odmah posle toga počele su spekulacije o izgledu Evrolige za narednu sezonu. Ugledni španski i italijanski novinari su pisali o tome da će istih 18 klubova biti u elitnom takmičenju i naredne godine. Uskoro je stigla i potvrda iz Evrolige i to u zvaničnoj formi.

Crvena zvezda je dobila mesto u Evroligi na osnovu ovogodišnjeg učešća, dok će Partizan morati da se zadovolji igranjem u Evrokupu. Bez obzira na rezultate i lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

Dakle, sigurni učesnici naredne sezone u Evroligi su: Alba, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Crvena zvezda, CSKA, Barselona, Bajern, Fenerbahče, Himki, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija, Žalgiris i Zenit.

Pored Partizana poznato je da će u Evrokupu, zasad, igrati Monako, Promiteas, Virtus Bolonja, Tofaš, Venecija, Unikaha, Unikaha, UNIKS.

Naravno, sada se očekuju reakcije brojnih klubova. Za ovdašnju javnost najzanimljiviji će biti dalji koraci Partizana. Pre nekoliko dana obelodanjena je vest da crno-beli imaju poziv FIBA Evrolige, ali je predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović poručio da je Evroliga prioritet.

Nova sezona u Evroligi trebalo bi da počne 1. oktobra.

„Bez sumnje ovo je najteža odluka koju smo morali da donesemo u našoj 20-godišnjoj istoriji. Zbog razloga, koji su bili van naše kontrole, morali smo da prekinemo najuzbudljiviju sezonu Evrolige. Ponosan sam na sve igrače i naše partnere“, rekao je Bartomeu u zvaničnoj izjavi


tagovi

Evroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara