Grb KK Crvena zvezda (©Star Sport)
Grb KK Crvena zvezda (©Star Sport)

Zvezda: Apelacioni sud naložio - Partizan da plati odštetu porodici Čović

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.02.23. | 12:27

Takođe i nekadašnjem direktoru Crvene zvezde Filipu Sunturliću

Novo poglavlje u sve komplikovanijim odnosima dva najveća srpska kluba. Crvena zvezda izašla je u javnost sa saopštenjem u kojem se navodi da je Apelacioni sud u Beogradu naložio košarkaškom klubu Partizan Mozzart Bet da isplati novčanu odštetu prvom čoveku crveno-belih Nebojši Čoviću, kao i nekadašnjem direktoru kluba Filipu Sunturliću po presudi od 8. februara.

Izabrane vesti

“Apelacioni sud je po svim tačkama odbio žalbu KK Partizan na prvostepenu presudu Višeg Suda u Beogradu koja je doneta 29. 06. 2022.godine, i obavezao tuženog (KK Partizan) da isplati materijalnu odštetu svima koje je oklevetao zbog 'povrede časti i ugleda', ali i iznošenja neistina navedenih u zvaničnom saopštenju tog kluba. Po oceni suda cilj iznošenja takvih neistina bio je da doprinese većem animozitetu prema predsedniku KK Crvena zvezda i klubu u celini“, stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda je takođe objavila i sledeće...

“Kako se navodi u obrazloženju presude 'težina objavljenih informacija je veća' zbog činjenice da ih je objavio klub (KK Partizan), što doprinosi 'sportskom animozitetu' jer navijači delove saopštenja shvataju na potpuno drugačiji način. Osim materijalne nadoknade tužilaca, tuženi (KK Partizan) je dužan da plati i sve troškove ovog suđenja, ali i da o svom trošku u roku od 15 dana, objavi ovu presudu u dnevnom listu 'Kurir' i to uvod i izreku ove presude“.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaKK PartizanPartizan Mozzart BetNebojša ČovićFilip Sunturlić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara