Dinos Mitoglu (©MN Press)
Dinos Mitoglu (©MN Press)

Dinos Mitoglu se vratio: Sud mu prepolovio kaznu, pa potpisao za Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 13:38

Grčki košarkaš se posle godinu i po dana zabrane igranja zbog kršenja doping pravila vraća najboljoj evropskoj košarci

Dinos Mitroglu je u martu prošle godine dobio kazno od 32 meseca zabrane bavljenja košarkom zbog korišćenja nedozvoljene supstance metandrostenolon. Žalio se Arbitražnom sudu za sport u Lozani i dobio! Kazna mu je prepolovljenja i od 23. jula će ponovo moći da se vrati profesionalnim obavezama.

To je momentalno iskoristio Panatinaikos i vratio ga u svoje redove. Nastupao je 27-godišnji centar za Zelene od 2017. do 2021. godine, pa potom otišao u Olimpiju Milano, gde je i zaradio suspenziju. Sada se vraća, a kako je obelodanjeno, potpisao je ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što se vraćam kući. Ne bih mnogo pričao, već bih iskoristio priliku da se od srca zahvalim Dimitrisu Janakopulosu za poverenje i ljubav koju mi je pokazao, kao i svim ljudima iz Panatinaikos, a pre svega navijačima koji nikada nisu prestajali da me podržavaju. Ostalo će se pokazati na terenu i kroz naporan rad i nezadrživu želju ka ostvarivanju ciljeva", istakao je Mitoglu nakon što je ozvaničeno da će ponovo nositi zeleni dres velikana iz glavnog grada Grčke.

Pre Panatinaikos je proveo sezonu u Arisu, a sa timom iz Atine je osvojio četiri titule u Grčkoj, kao i dva Kupa. Sa Manekenima je potom osvojio Kup Italije, a interesantno je da je na testiranju posle utakmice baš protiv Panatinaikosa bio pozitivan na doping testiranjima.

S ozbirom da će već krajem jula ponovo biti na terenu, postoji šansa da se nađe i na spisku reprezentacije Grčke za predstojeće Svetsko prvenstvo.


tagovi

KK PanatinaikosKonstantinos Mitoglu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara