(©MN Press)
(©MN Press)

Egzum: Odigrali smo odlično, samo moramo da naučimo da „zatvorimo“ utakmicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 23:28

„Imamo imperativ da dobijemo sledeći meč“, kaže plej Partizan Mozzart Beta

Druga uzastopna evroligaška utakmica u kojoj je Partizan Mozzart Bet ispustio pobedu.

Serija grešaka u poslednjih pet minuta i hladna glava košarkaša Armanija u vrelom ambijentu Arene odneli su pobedu za Milano, a crno-bele ostavili na dnu tabele sa skorom 0-3.

Izabrane vesti

Nije se u tom finišu proslavio ni Dante Egzum, koji, ipak, vidi i brojne pozitivne stvari u novom porazu Partizan Mozzart Beta.

Ovo je bila najbolja atmosfera koju sam doživeo u karijeri. Svi smo razočarani zbog poraza, ali mislim da možemo da vidimo i neke pozitivne stvari. Imali smo kontrolu tokom cele utakmice, sve do nekih glupih grešaka na kraju“, pričao je Egzum posle meča.

On, ipak, smatra da je i meč sa Armanijem pokazao da Partizan Mozzart Bet grabi napred, da je sve bolji.

„Mislim da ćemo biti sve bolji, da ćemo naučiti i iz ovog poraza. Duga je sezona. Bili smo nadomak pobede u Baskoniji, pa večeras, ali moramo da naučimo kako da „zatvorimo“ utakmice. Kroz to učenje doći će i pobede“.

Nema mnogo vremena za tugu, vrlo brzo sledi meč sa Virtusom u Areni. Verujem Egzum da će se Partizan vratiti na pravi put već u četvrtak.

Uvek je teško vratiti se posle poraza, ali smatram da ako ste profesionalac, morate da se vratite. Moramo to da uradimo i zbog navijača, imamo imperativ da dobijemo sledeću utakmicu. Mislim da smo odigrali odličan meč, ali nam je u finišu izmakao iz ruku. Ali, naučićemo lekciju i bićemo bolji“.

Bio je Egzum samokritičan posle poraza, ističe da mu je potrebno još malo vremena za prilagođavanje.

Frustrirajuće je kada gubite ovako i meni i timu. Svaku utakmicu sam počeo faulovima, moram još da se prilagodim na kriterijum. Na kraju sam bio emotivan kada sam pogodio trojku. Moram da budem bolji, moram da naučim kako da se prilagodim sudijama, jer se oni neće prilagoditi meni“, poručio je Dante Egzum.



tagovi

KK PartizanDante EgzumEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara