Holanđani ponosni: Niste verovali da ćemo tri i po četvrtine da budemo konkurentni, zar ne?

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 23:46

"U prvom poluvremenu smo loše delili loptu, falilo nam je više sigurnosti, što je otvaralo više prostora za njih", kaže Mauricop Buskalja

(Od izveštača Mozzart Sporta sa Evrobasketa)

Holanđani su večeras ponosna nacija. Nisu uspeli da pobede Srbiju, čak su doživeli poraz od 24 razlike, ali su na startu poslednje četvrtine bili u igri za rezultatski priključak. Nisu Orlovi igrali na 100 odsto mogućnosti, ali Lavovi su ostavili dobar utisak, pogotovo uz dobar šut.

Izabrane vesti

Selektor Mauricio Buskalja se posle utakmice nada da će njegovi igrači moći da ponove večerašnju partiju u narednim utakmicama grupne faze...

"Želeo bih da stavim na stranu to što je Srbija dobar tim. U prvom poluvremenu smo loše delili loptu, falilo nam je više sigurnosti, što je otvaralo više prostora za njih. Pokušavali smo da nađemo dobre šuteve, promašaji nisu bitni toliki, već da igramo kao tim, da idemo svi na skok, da delimo loptu... Srbija ima dugu klupu i možemo o tome da pričamo do sutra. Ono što je za nas važno jeste da možemo da budemo još konkurentniji, još bolji i to treba da tražimo već u utakmici sa Izraelom", istakao je Buskalja.

Najiskusniji pojedinac Vorti de Jong nije krio ponosan na svoje saigrače.

"Pokazali smo da smo kompetitivni u tri četvrtine, ali onda je iskustvo napravilo razliku. Pravili smo glupe greške o kojima smo pričali još pre utakmice, ali su se ponavljale... Tri – tri i po četvrtine ove utakmice treba da prenesemo na sledeće utakmice. Igrali smo protiv odličnog rivala i srećan sam što smo bili konkurentni", jasan je kapiten Holandije.

De Jong je pre odlaska na Evrobasket najavio odlazak u reprezentativnu penziju. Ipak, večeras je Srbiji ubacio 28 poena uz šest trojki, pa da li će možda da razmisli o tome da produži profesionalnu karijeru?

"Rekao sam to i ranije, nije moje telo, već glava. Psihološki deo ove igre me je naterao da kažem da je dosta, da idem u penziju. Razumem šta kažete, ali ostajem pri svojoj odluci. Da, postigao sam 28 poena, ali ne možemo da zavisimo od toga da ću uvek moći da postignem taj broj koševa. Moramo da igramo kao tim, da budemo konkurentniji".

Zastao je na trenutak, pa nastavio...

"Iskreno, mislim da niko nije verovao da ćemo biti konkurentni tri – tri i po četvrtine sa ovakvim timom, kao što je Srbija".

Holanđani su večeras imali ne samo neke od najboljih igrača u Evropi i na planeti, već i bučne navijače koji su svim srcem bodrili Srbiju.

"Mi imamo odlične navijače, takođe. Naše poslednje tri utakmice kod kuće su bile rasprodate, svi su nas gledali. Znam da je Srbija ekipa koju svi vole da gledaju, ali i naša navijačka baza se povećava, širi, što znači da i košarka u našoj zemlji raste".


tagovi

Mauricio BuskaljaEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara