Povreda Lebrona Džejmsa (©AFP)
Povreda Lebrona Džejmsa (©AFP)

Horor za Lejkerse - povredio se i Lebron! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 22:46

Atlanta slavila u domu šampiona, Bogdanović deset poena uz skromne procente

Tmurni su se oblaci nadvili nad Los Anđelesom i neki je teški maler poterao Lejkerse ovih dana. Nešto više od mesec dana pošto je Entoni Dejvis povredio Ahilovu tetivu zbog čega ga na parketu neće biti bar još dve sedmice, pravi horor doživeo je branilac titule u porazu od Atlante – povredio se Lebron Džejms! 

Hoksi su bez većih problema slavili u domu aktuelnog šampiona NBA lige rezultatom 99:94 (28:25, 24:28, 22:12, 25:29), ali najviše zbog toga što je najbolji igrač današnjice utakmicu napustio već u drugoj četvrtini zbog, kako sada izgleda, povrede skočnog zgloba. Sve se dogodilo u potpuno bezazlenoj situaciji, ali završilo se tako što je Solomon Hil pao na spoljni deo desne Lebronove noge posle čega je najbolji igrač Lejkersa pao na parket i s velikim bolovima nekako uspeo da izađe van terena. Posle nekoliko minuta pauze Kralj je ustao i činilo se na trenutak da će moći da nastavi susret. Ostao je na parketu, pogodio trojku i onda krenuo put tunela i više se nije vraćao nazad.

Izabrane vesti

Čekalo se narednih desetak minuta da stignu prvi izveštaji, a oni nisu bili nimalo optimistični, jer je odlučeno da Džejms ostane van akcije dok se ne utvrdi ozbiljnost povrede. U situaciji kada već nije bilo Entonija Dejvisa, Lejkersi nisu mogli da urade mnogo toga. Susret u evropskom terminu mogao je da se pretvori u pravu havariju za tim Frenka Vogela pošto se u trećoj četvrtini susreta za desni skočni zglob uhvatio i Denis Šruder, ali je nemački reprezentativac stisnuo zube i izdržao nekako do kraja. Ipak, kamermani su nekoliko puta uhvatili nekadašnjeg plejmejkera Oklahome s bolnom grimasom na licu...

--------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------

Lejkersi su se bez Lebrona držali samo tokom druge četvrtine i njegov izostanak najviše se osetio u trećem periodu kada ništa u napadu nije prolazilo. Preko šest minuta trajao je post, Jezerdžije su ostale na samo 12 poena, što je najslabiji učinak ovog tima u bilo kojoj četvrtini tokom dosadašnje sezone. Upravo je u ovom intervalu Atlanta preko Danila Galinarija uspela da napravi dvocifrenu razliku koju je čuvala sve do završna četiri minuta. Na kraju ipak nije bilo preokreta, ni iznenađenja.

Nisu se Lejkersi proslavili šuterski bez Lebrona (33/78 iz igre – 42,3%, 8/24 za tri – 33,3%), ali ni Hoksi nisu izgledali ništa bolje (39/98 iz igre – 39,8%, 13/37 za tri – 35,1%). Štaviše, gosti su uporno pružali ruku spasa rivalu i nudili mu da se uključi u utakmicu i možda čak pojuri trijumf, ali je nedostatak realnog kvaliteta ipak odlučio da se Atlanta okiti lovorikama. U poslednjoj deonici Lejkersi su živeli isključivo od poena Montrezla Herela i Šruderove energije, ali ni njihov entuzijazam nije mogao da popuni veliku rupu zbog izostanka dvojice najvažnijih igrača. Srećom za Atlantu, koja bi s večerašnjom igrom protiv kompletnih Lejkersa verovatno pretrpeli ubedljiv poraz. Istini za volju, Hoksi su cele sezone poput putujuće bolnice, s obzirom da im stalno neko fali...

Lejkersi večeras nisu imali nikakav defanzivni odgovor za skok tandema Kolins – Kapela. Zajedno su prikupili čak 32 skoka, od toga 11 u napadu! Kolins je na 16 uhvaćenih lopti ubacio i 27 poena pa je s pravom poneo epitet igrača utakmice. Kapela je dopisao osam poena. Tre Jang je imao veče za zaborav jer je ubacio 12 poena uz 6/18 iz igre i 0/7 za tri, mada je podelio 11 asistencija. Galinari je imao 18, a Bogdan Bogdanović 10 poena za 29 minuta na parketu (4/10 iz igre, 2/6 za tri). Nije šut ponovo služio srpskog reprezentativca, ali je pogodio dve važne trojke u drugom poluvremenu i doprineo da se napravi solidna razlika pred finiš. Imao je i tri završna dodavanja.

Kod Lejkersa Herel skupio je 23 poen i 11 skokova, a najveću porciju koševa ubacio je u poslednjoj deonici - čak 16. Šruder je imao 18 poena, ali i 4/15 iz igre, uz sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Markif Moris je ubacio 12, a Lebron 10 poena za isto toliko vremena na parketu.

NBA LIGA - rezultati

LA Lejkers - Atlanta 94:99

/Herel 23 - Holins 27/



tagovi

Los Anđeles LejkersAtlanta HoksBogdan BogdanovićLebron DžejmsDanilo GalinariNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara