Vanja Marinković (© FIBA)
Vanja Marinković (© FIBA)

Marinković: Moje je da igram odbranu i da je stavim

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 23:01

"Danas sam je stavio. Znači ovakav start. Nadam se da će ići samo na gore u narednim danima", rekao je strelac 18 poena Srbije u pobedi nad Holandijom na startu Evrobasketa

Svi očekuju od Nikole Jokića da bude predvodnik Srbije u pohodu ka zlatu na Evrobasketu, ali na ostatku tima je da pomogne i da se uvek nađe neko ko će da iskoči. Protiv Holandije je to bez ikakve dileme bio Vanja Marinković. Nekadašnji kapiten Partizana se izvanredno snašao u sistemu Svetislava Pešića i već na prvom meču šampionata Evrope je pokazao zbog čega se našao na spisku putnika za Prag. U pobedi Holandije ubacio je 18 poena, efikasniji je bio samo as Denvera sa 19.

Posle utakmice, očekivano, Marinković je bio prezadovoljan. Pre svega pobedom na startu šampionata.

Izabrane vesti

"Malo smo se opustili na startu drugog poluvremena, ali bilo je ok. Prvi meč na turniru, bitno je samo da smo pobedili".

Prokomentarisao je činjenicu da je bio jedan od najefikasnijih pojedinaca na parketu.

"Nije ni bitno ko daje poene. Bitno je samo da dobijamo. Daće Jokić svojih 20 i kusur, tu nema nikakvih problema, samo mi da nastavimo da pobedujemo".

Postalo je jasno svima koji gledaju ovu reprezentaciju da je Vanja Marinković zadobio poverenje selektora i da sjajno odrađuje namenjenu ulogu.

"Moje je da igram odbranu od samog starta i kada sam sam da je stavim. Danas sam je stavio", objašnjava slikovito činjenicu da je ubacio pet trojki iz osam pokušaja.

Sada je na Vanji da nastavi u jakom ritmu.

"Naravno da znači ovakav start i nadam se da će ići samo na gore u narednim danima, jer svaki dan je novi dan i potrebna je priprema i kocentracija."

Sledeći protivnik Srbje je Češka. Dvorana će biti puna, a i Srbija može da očekuje veliki broj navijača. Protiv Holanđana ih je bilo blizu 2.000.

"Nisam očekivao ovoliko ljudi, baš znači. Bilo je sjajno. Mnogo je lakše igrati kada imaš ovoliko navijača. Protiv Čeha će sigurno biti puna hala, biće sjajno", podvlači Marinković.



tagovi

Vanja Marinkovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara