Joanis Papapetru (© KK Partizan/Tviter)
Joanis Papapetru (© KK Partizan/Tviter)

Papapetru nije poslušao Obradovića, Naneliju ispala lopta za još jedan težak poraz Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.12.22. | 22:04

Asvel nadigrao crno-bele u dramatičnom finišu - 91:87

Šta više reći o neizvesnim završnicama Partizan Mozzart Beta? Ponovo prilika da se upiše pobeda, i ponovo serija neshvatljivih grešaka koje su odvele klub iz Humske u još jedan poraz. Ovoga puta je Asvel rutinski iskoristio sve greške i na kraju naneo pet uzastopni poraz crno-belima - 91:87. Najviše će se pamtiti neshvatljiv faul na devet sekundi pre kraja pri nerešenom rezultatu. Uprkos isntrukcijama da se ne pravi faul, Papapetru je napravio prekršaj na Nandu De Kolou koji je postigao dva ključna slobodna bacanja. Imao je Partizan poslednji napad, išao je na Nanelija, ali on se spetljao u prodoru i tako je okončana još jedna završnica neuspešno za crno-bele.

Odavno je jasno da je klub iz Humske u velikoj krizi, ali nikako da dođe neka naznaka da se situacija menja na bolje. Partizan je sada u nizu od pet poraza, nastavlja se pad na tabeli, a utakmice se nižu kao na traci. Već u petak sledi još jedan pakleno težak zadatak. U Beograd stiže aktuelni šampion - Anadolu Efes.

Izabrane vesti

Najavljivali su crno-beli da im je glavni cilj u odbrani da zaustave iskusnog Nanda De Koloa. Definitivno u tome nisu uspeli. Iskusni Francuz je u prošlom kolu doneo pobedu protiv Barselone, a sada je izrešetao crno-bele sa 32 poena.

Na kraju, sjajna partija Dantea Egzuma je pala u vodu. Australijanac je ubacio 26 poena, pratio ga je Matijas Lesor sa 15 poena i osam skokova. Dvocifreni su bili Džejms Naneli sa 11, dok je Zek Ledej imao 10. Ponovo su falili poeni Kevina Pantera. Postigao ih je samo sedam, a samo dva puta je pogodio iz igre.

Već u prvom poluvremenu je postalo jasno da nas čeka neizvesna završnica. Partizan je imao rešenja u napadu, ali sve dobro što je napravio, prosuo je u odbrani davajući previše prostora De Kolou.

Najavio je Egzum veliku dramu. Džejms Naneli je krenuo u dribling i prodor ka košu, ali je pravovremenim pasom pronašao Egzuma koji je pogodio drugu svoju trojku na meču, a tek prvu za crno-bele u drugom poluvremenu čime je smanjio na samo 73:71. Međutim, ponovo su ponavljale greške. Međutim ova je toliko iznerivara Obradovića da je samo seo na klupu ne želeći da gleda realizaciju. Naime, koliko god su se crno-beli borili, nestvarno je izgledalo kako propuštaju priliku da zatvore De Koloa koji je često ostajao sam i rutinski realizovao svaki šut. Uspeo je doduše istom merom da uzvrati Naneli za minus jedan na nešto više od šest minuta pre kraja utakmice.

Pravi rovovski rat se gledao. Egzum je posle velike borbe došao do novog koša za prednost, ali onda ponovo ista priča na drugom kraju terena gde De Kolo lagano rešava napad. Jasno je bilo da će se sve rešiti u poslednjim minutima.

Naneli i Lesor na tačno tri minuta pre kraja donose crno-belima dva poena prednost. Imao je nekoliko otvorenih priliku da dođe do osetnije prednosti, umesto toga Metjus pogađa trojku za plus tri za Asvel na manje od dva minuta pre kraja. Egzum potom donosi izjednačenje, a onda neočekivano De Kolo promašuje jedno od dva slobodna bacanja.

Lopta je išla u ruke Džejmsu Naneliju koji je uspeo da dođe do samog reketa gde je bio fauliran. Iskusni Amerikanac je promašio jedno i tako dao napad za pobedu Asvelu. Na devet sekundi pre kraja Papapetru je napravio faul, uprkos potpuno drugačijim instrukcijama Željka Obradovića. De Kolo normalno pogađa sada oba i ostavlja devet sekundi za napad crno-belima.

Lopta je išla u ruke Nanelija, on je krenuo ka reketu da izvuče produžetak i u tome nije uspeo. Umesto toga još jedan poraz crno-bele u meču koji su mogli mnogo pametnije da odigraju i dođu do pobede. Broj takvih mečeva se povećava neprestano, od Baskonije, Olimpije Milano, Crvene zvezde, Valensije, Cedevite i sada Asvela... Sve ove utakmice su crno-beli mogli vrlo lako da reše u svoju korist, ali umesto toga su sve prosuli i beležili poraze.

Asvel - Partizan Mozzart Bet 91:87 (25:25, 22:23, 26:18, 18:21)

Asvel: Metjus 14, Noua 9, Kahudi, Diot 3, Rišačer, De Kolo 32, Fal 7, Lajti 9, Obašon 5, Kartrajt 7, Pons.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 10, Panter 7 (1/3 za dva, 1/3 za tri), Smailagić 2, Papapetru 7, Egzum 26 (6/7 za dva, 2/4 za tri, 8/8 slobodna bacanja), Brodzijanski, Naneli 11 (4/4 za dva, 0/3 za tri), Lesor 15 (8sk), Trifunović, Anđušić 6, Madar 3.

EVROLIGA13. KOLO

Utorak

Crvena zvezda - Žalgiris 77:73

/Vildoza 27 - Evans 18/

Olimpijakos - Fenerbahče 94:67

/Vezenkov 21 - Edvards 13/

Asvel - Partizan Mozzart Bet (U TOKU)

Bajern - Real Madrid (U TOKU)

Olimpija Milano - Makabi (U TOKU)

Valensija - Panatinaikos (U TOKU)

Sreda

18.30 (1,20) Efes (19,00) Baskonija (5,00)

19.00 (2,05) Monako (13,5) Barselona (1,90)

20.30 (1,35) Virtus Bolonja (16,00) Alba (3,50)



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara