Svetislav Pešić (©FIBA Basketball)
Svetislav Pešić (©FIBA Basketball)

Pešić: Ovakvu podršku nismo imali nijednom do meča sa Grčkom, možda da kvalifikacije igramo u Pragu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 23:28

"Ovo je prvenstvo koje dugo traje, želimo da svaki igrač dobije svoju šansu da se priključi ekipi, mi ćemo na tome da insistiramo. Nadamo se da i da će povrede da nas zaobiđu", kaže selektor

Pobeda na startu Evrobasketa daje dodatni impuls Srbiji pred nastavak grupne faze i sledeći izazov koji je zakazan za manje od 24 časa.

Upravo zato iz srpskog tima su po dolasku na konferenciju imali zamerke na dužinu izlaganja selekcije Holandije, ali i zamolili prisutne novinare da imaju razumevanja i "sastanak" traje kraće nego obično zbog odlaska u hotel na odmor.

Izabrane vesti

"Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali od našeg rivala, sa dodatnom energijom, motivacijom, bez pritiska. Dobro su šutirali trojke, ne mogu da kažem da smo loše igrali odbranu iako uvek možemo bolje. Svi ovde u pres sali i našem timu moramo da budemo svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i da će svaka utakmica biti teža. Svi će želeti da se takmiče protiv nas, da nas pobede. Mi smo i dalje u procesu unapređenja igre, to će nam biti cilj", rekao je Pešić.

Već u subotu od 17.30 Srbiju čeka možda i najteži duel grupne faze - protiv domaćina Češke u rasprodatoj Areni.

"Biće drugačija utakmica od večerašnje. Protiv Poljske su morali da pobede i bili su pod velikim pritiskom, što nisu. U subotu imaće želju da nas pobede u punoj dvorani, pokušaće da reaguju i mi smo svesni toga. Moraćemo da odigramo utakmicu bar na večerašnjem nivou kako bismo pobedili Češku. Biće Česi jako motivisani, bez pritiska, ova utakmica pripremila nas je za narednu".

Na pitanje šta ga je najviše impresioniralo, usledio je zanimljiv odgovor...

"Najviše sam bio impresioniran našom publikom. Moram da kažem da, za ovo vreme što smo igrali kvalifikacije, smo možda morali da dođemo ovde u Prag da bismo dobili ovakvu podršku jer istu nismo imali sve do utakmice sa Grčkom. Svi igrači su pokazali maksimalnu ozbiljnost, želju da odigraju dobru utakmicu protiv večerašnjeg rivala. Važno je da smo ispoštovali dogovor, da smo pokazali neke nove stvari, sisteme. Sada treba samo da dižemo ritam i formu".

Rotacija je trenutno sa 11 igrača, koliko će biti drugačije kada se vrati Nikola Milutinov?

"Milutinov je veoma bitan igrač u našoj rotaciji. Ristić je pokazao zašto je ovde, on je iskusan, ima internacionalno iskustvo. Malo je bio stegnut na početku jer nije igrao neko vreme, ali smo znali šta možemo da očekujemo od njega što je kasnije pokazao. Ovo je prvenstvo koje dugo traje, želimo da svaki igrač dobije svoju šansu da se priključi ekipi, mi ćemo na tome da insistiramo. Nadamo se da i da će povrede da nas zaobiđu".



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara