Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK
Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Sada i zvanično: Micićev paraf po principu 1+1+1

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 14:56

Imaće opciju posle svake sezone da se preseli u NBA

Poigrao se Efes sa srcima svojih navijača. Objavio je da je produžio ugovor sa Vasilijem Micićem, pa onda obrisao potvrdu sa društvenih mreža. Ipak, sada je otklonjena i poslednja dilema: Vasa ostaje u Istanbulu.

Kao što je i u prvih mah rečeno, Micić je parafirao novu trogodišnju saradnju sa klubom. MVP Evrolige, koji je sjajnim partijama doneo i prvu titulu prvaka Evrope Efesu, imaće ipak opciju da već posle prve sezone promeni sredinu, ali samo u slučaju NBA ponude. Ugovor je sastavljen po principu "1+1+1", što znači da će posle prve i druge sezone srpski košarkaš moći da ispita tržište u najjačoj ligi sveta i prihvati zadovoljavajuću ponudu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

Velika vest za Efes, ali i evropsku košarku. Klubovi sa Starog kontinenta su došli u poziciju da mogu da pariraju i ponudama iz NBA, a Micić će po svemu sudeći biti među plaćenijim pojedincima u Evropi. Reprezentativac Srbije će prema novom ugovoru zarađivati 2.500.000 evra po sezoni.

Tako je Efes uradio veliki posao pred narednu sezonu. Bojazan je bila da bi mogao da ostane bez Micića i Larkina, sada ostaje da se vidi da li će uspeti da ubedi i Amerikanca da produži svoj ostanak na Bosforu.

Najkorisniji igrač Evrolige je u elitnom takmičenju na 36 nastupa u proseku beležio 16,7 poena i skoro pet asistencija po meču (4,9). U Turskoj je odigrao 22 meča i prosečno postizao 13,5 poena uz četiri asistencije. Za tri sezone u Istanbulu osvojio je pored evropske titule i dva šampionska pehara u Turskoj, kao dva trofeja u kupu.

Micić je profesionalnu karijeru počeo u Megi. Preselio se 2014. godine u redove minhenskog Bajerna, ali nije dobio pravu priliku u Nemačkoj. Proveo je jednu sezonu na pozajmici u redovima Crvene zvezde i polako krenuo da vraća karijeru na pravi put. Usledio je iznenađujući odlazak u Tofaš, ali se ispostavilo da je napravio sjajan potez, kako je bio glavni igrač ekipe i to mu je pomoglo da stekne neophodno samopouzdanje za nastavak karijere. Njegov potencijal je prepoznao Žalgiris, gde je napravio veliki iskorak u karijeri, a potom je leta 2018. godine potpisao za Efes i ubrzo izrastao u jednog od najboljih bekova na kontinentu.

Očekivalo se da će karijeru nastaviti u NBA ligi, gde Oklahoma polaže pravo na njegove usluge (interesovao se i Čikago), ali je odlučio da ostane u Evropi. Sam je izjavio u više navrata da neće odlaziti "preko bare", ako mu ne bude obećana ozbiljna uloga. Izgleda da nije dobio garancije, Efes mu je pritom spremio jedan od najvećih ugovora u Evropi, pa je odlučio da produži vernost klubu iz Istanbula.



tagovi

EvroligaAnadolu EfesVasilije MicićOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara