""
""

Branko Jovičić ponovo igra fudbal!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 11:14

Vezista Crvene zvezde trebalo bi da dobije minute tokom duela sa Radnikom iz Surdulice

Vreme rehabilitacije je završeno, kucnuo je čas da Branko Jovičić ponovo igra fudbal!

Jedan od ključnih igrača Crvene zvezde, tokom letošnjeg pohoda na Ligu Evrope, trebalo bi da se vrati na teren u sredu u duelu 19.kola Superlige protiv Radnika iz Surdulice!

Izabrane vesti

Iskusni zadnji vezni, posle oporavka od preloma metatarzalne kosti, počeo je pre dve sedmice da radi sa ostatkom ekipe. Trener Vladan Milojević nije želeo da ga izlaže naporima takmičarskog fudbala, posebno zbog činjenice da su crveno-beli imali teške ispite u Borisovu i na Banovom brdu.

Nekadašnji član Borca iz Čačka i ruskog Amkara povredio se u duelu trećeg kola Superlige protiv Čukaričkog, kada je na njega startovao Nikola Drinčić.

Jovičić je ispao iz stroja za dvomeč protiv Krasnodsara, nakon što je u ekspresnom roku postao jedan od ključnih igrača i impresionirao javnost agresijom i trčanjem na sredini terena. Međutim, i bez njega crveno-beli su uspeli da sruše tu prepreku.

Duel sa Radnikom je procenjen kao idealan da Jovičić, posle tromesečne pauze, ponovo oseti teren i pripremi se za vrlo frekeventan finiš jesenje sezone. Ako sve bude u redu trener Vladan Milojević mogao bi da dobije ozbiljnog aduta za odlučujući evropski meč protiv Kelna, kao i drugi ovosezonski večiti derbi.

Ima onih koji smatraju da bi Crvena zvezda obezbedila proleće u Evropi da je Milojević imao Jovičića na raspolaganju za mečeve protiv BATE-a, Kelna i Arsenala.

DEBITUJE I JOVELJIĆ

Pored povratka Jovičića navijači Crvene zvezde koji se odluče da u sredu dođu na Marakanu mogli bi da vide još jedan lep događaj. Ukoliko crveno-beli do finiša utakmice opravdaju ulogu favorita protiv Radnika postoje ozbiljne šanse da za seniorski tim konačno debituje i Dejan Joveljić. Momak koji je ove jeseni za omladinski tim postigao 33 gola na 14 utakmica bio je blizu prvog seniorskog meča protiv Mladosti iz Lučana. Ipak, presedeo je taj duel na klupi.

Joveljić je ovog vikenda završio obaveze u Omladinskoj ligi Srbije, a jedinstven stav odgovornih sa Marakane je da bude nagrađen za vanserijske partije. Samo je pitanje trenutka, ali meč sa Radnikom se nameće kao jedan od „nacrtanih“ za debi ubojitog napadača koji bi na proleće trebalo da ima značajnu ulogu.

Posebno ako Ričmond Boaći ostvari inostrani transfer.

(Foto Star Sport, crvenazvezdafk.com)


tagovi

Branko JovičićFK Crvena zvezdaDejan JoveljićEvropaSuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara