Čitaković, Bošković i Atanasijević pozivaju devojčice na besplatnu školu odbojke!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 15:33

Prvi javni čas 8. maja u Beogradu, prijave se šalju na besplatneskolesporta@mozzartsport.com do 6. maja

Odbojka je trenutno najpopularniji ženski sport u Srbiji, što ne čudi ako pogledamo rezultate naše odbojkaške reprezentacije. Meč-loptu za nove generacije koje vole ovaj sport donosi kompanija Mozzart sa svojom Besplatnom školom koja će okupiti 70 devojčica, od 8 do 11 godina, željne igre.

Brojni reprezentativci podržali su ovaj projekat a među njima su i Vesna Čitaković, Tijana Bošković i Aleksandar Atanasijević!

Izabrane vesti

Legendarna odbojkašica Vesna Čitaković prisustvovaće prvom javnom času odbojke u Beogradu u Sportskom centru Master gde će birati mlade talente.

„Ovo je jedna sjajna akcija, veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo nje i tima koji će raditi sa decom. Svedoci smo da danas mnogi baš zbog nedostatka sredstava odustaju od bavljenja sportom, a ovim projektom to možemo promeniti i dokazati da nije sve u novcu. Sport je uvek u modi, bitno je da se deca bave njim bar rekreativno. Verujem da će se među polaznicima škole naći i neki budući profesonalni sportisti“, istakla je Vesna Čitaković.

Vlasnica srebra sa Olimpijskih igara u Riju Tijana Bošković rekla je bravo za besplatne školu sporta!

„Ovo je fenomenalna akcija od strane Mozzarta. U sportu smo svi jednaki i smatram da svi zaslužuju šansu da se oprobaju u onome sto im se najviše dopada. Volela bih da je više ovakvih akcija, jer je ovo jedna zdrava priča za buduće generacije. Sve češće mogu da čujem kako se devojčice opredeljuju za odbojku zbog nas i naših rezultata. Srce mi bude puno kad mi neko kaže da je počeo da trenira odbojku samo zbog mene. To je zaista veliki kompliment. Ja iskreno verujem da će 8. maja odziv devojčica biti veliki i da će hala biti puna. Smatram da je pored rezultata, nama sportistima glavni cilj da motivišemo mlade da se oprobaju u sportu“, rekla je Boškovićeva.

Njen kolega, reprezentativac, Aleksandar Atanasijević vlasnik evropskog zlata, takođe se obradovao što će neki novi klinci imati priliku da naprave prve sportske korake bez ikakve nadoknade.

„Mozzart je prepoznao važnost da sport bude dostupan svoj deci, a u periodu kada smo mi počinjali nije postojalo mnogo kampova i mogućnosti. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo u godinama koje su pred nama stvarati nove reprezentativce i prvake. U saradnji sa Mozzartom spremni smo da radimo sa budućim šampionima i nadamo se da će naš kamp doprineti nekoj od budućih medalja reprezentacije. Klincima koji dođu na kamp sigurno mnogo znači da upoznaju svoje idole, jer videti sam način na koji razmišljaju sportisti i kako se pripremaju za trening deci mogu mnogo da pomognu. Trudimo se da dovedemo sva najveća imena i muške i ženske odbojke, tako da ćemo i ove godine sa Mozzartom učiniti kamp što boljim“, rekao je Atanasijević.


tagovi

kompanija mozzartTijana BoškovićAleksandar AtanasijevićVesna Čitaković Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara