Buongiorno Italia: Tri glave za Milan, koja je prava (ANKETA)

Vreme čitanja: 7min | sre. 12.02.20. | 13:19

Sariju se ljulja klupa, Gvardiola ponovo na horizontu Bjankonera...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Krize Juventusa i Milana i večerašnji dvoboj Intera i Napolija u Kupu Italije su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Tutosport tvrdi da Sari ima samo mesec dana da spasi svoju klupu dok Gazeta navodi da Pioli može da ostane trener Milana samo ako se dokopa Lige šampiona ili osvoji Kup Italije. U prvi plan se stavlja i velika želja Antonija Kontea da osvoji Kup Italije, jedini trofej koji mu nedostaje. Korijere objavljuje veliki intervju sa legendom Rome Sebastijanom Nelom u kojem je priznao da je imao suicidalne misli i da je mislio da se ubije kao Agostino Di Bartolomei, ali da nije imao hrabrosti da to uradi. Tutosport je napravio i računicu po kojoj je Igli Tare platio aktuelni sastav Lacija 76,5 miliona evra, a on danas vredi 340.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan izazov za Maksa” ili “Milan izazov do daske”, mogao bi na dva načina da se prevede naslov Gazete kojim se najavjljuje priča da su se unutar uprave Rosonera stvorila dva bloka. Prvi čine Boban i Maldini koji žele da vrate na klupu Milana Maksa Alegrija dok Gazidis insistira na nemačkom treneru Rangniku. Čak su i Španci (Mundo deportivo) danas istakli ime svog kandidata - kažu da Milan razgovara i sa Marselinom Toralom, bivšim trenerom Valensije. U tekstu se još kaže da da je Sartori, tvorac dva provincijska čuda, Kjeva i Atalante, prvi izbor Milana za mesto sportskog direktora sledećeg leta. Gazeta ostavlja, ipak, šansu da Stefano Pioli ostane na kormilu Milana ali da je zato potrebno da Rosoneri stignu do Lige šampiona, završe na četvrtom mestu prvenstvo, ili da osvoje Kup Italije.

“SOS Sari. Večerama protiv krize u Juveovoj kući. Sastanci sa Bufonom i Kjelinijem a onda je Anjeli video Sarija”, izveštava list da su dva kapitena Bjankonera imali susret sa sportskim direktorom Fabijom Paratičijem, a da je predsednik kluba Andrea Anjeli pričao u četiri oka sa šefom stručnog štaba Mauriciom Sarijem. List svedoči da postoje tenzije između trenera i pojedinih igrača koje moraju da budu smirene, odnosno da se od Sarija očekuje da pokrene tim protiv Milana i Breše i vrati se na pobednički kolosek. Gazeta piše i da je Ščensni produžio ugovor do 2024. godine, te da je sa Poljakom Juve blindirao svoj gol.

“Interova glad. Konte u jurišu na trofej tabu. Protiv Napolija se vraća na teren Lautaro”, najavljuje prvi polufinalni meč Kupa Italije Gazeta. U članku se navodi da Konte nije uspeo da osvoji Kup Italije u svojoj karijeri, a da je klub dao jasne smernice da želi da osvoji barem jedan trofej u ovoj godini, počev od Kupa Italije. Gazeta najavljuje gotovo najjači sastav Nerazura protiv Napolija. U tim se vraćaju Bastoni i Lautaro Martinez koji nisu igrali protiv Milana zbog kartona, a Stefano Sensi bi trebalo da se vrati posle povrede među startere u veznom redu, pored Brozovića i Barele. Praktično, osim Handanovića, koji će se najverovatnije vratiti na gol protiv Sampdorije, samo će Jang od startera  biti na klupi večeras. Milanski dnevnik navodi i da će i večaras Interovi navijači dati snažan odgovor jer će na San Siru biti preko 60 hiljada tifoza Nerazura.

“Napoli u kupovina ne zna za poraz. Mertens juri Hamšika”, podseća se da Napoli u ovoj sezoni nije pretrpeo nijedan poraz u Ligi šampiona i Kupu Italije. Takođe se stavlja do znanja da Mertensu nedostaju dva gola da stigne Hamšika na listi najboljih strelaca Napolitanaca. Što se tiče sastava protiv Intera bi u odbrani trebalo da igraju Maksimović i Manolas pošto je Kulibali još van forme. U napadu ćemo videti stari trozubac: Kaljehon, Mertens, Insinje.

“Lejva je trebalo da pređe u Inter, a sada predvodi juriš Lacija na skudeto”, otkriva Gazeta da su Nerazuri dugo pregovarali sa Brazilcem da pređe iz Liverpula u Apijano Đentile, ali da su se na kraju odlučili za Galjardinija. Tu činjenicu je iskoristio Igli Tare i zgrabio Lejvu koji je više nego uspešno zamenio svog prethodnika Lukasa Bilju.

“Nikada velika protiv velikih, Fonseka menja brzinu”, iznosi Gazeta podatak da u ovoj sezoni Roma nije uspela da pobedi nijedan tim koji se nalazi ispred nje na tabeli. Ostvarena su tri remija i dva poraza i sada portugalski stručnjak želi da promeni trend pobedom u Bergamu nad Atalantom. U tekstu se kaže da Roma ima problema sa taktikom i mentalitetom i da bi zvezda vodilja trebalo da bude predstava koju su Đalorosi pružili protiv Lacija na poslednjem derbiju.

CORRIERE DELLO SPORT

“Nela šok”, objavljuje rimski dnevnik veliki intervju sa bivšimi igračem Rome koji je bio član tima koji je osvojio drugi skudeto i igrao čuveno finale Kupa šampiona protiv Liverpula na Olimpiku. Sebastiano Nela je u razgovoru za Korijere pričao o svojoj borbi protiv tumora, lažnim prijateljima, o žaljenju za brojnim propuštenim prilikama Rome. “Ja jesam ratnik ali sam i veoma osetljiv i mekog srca. Ne kajem se ni zbog čega, mogao bih da umrem mirno sutra, ali imam samo jednu veliku želju: da na venčanju isratim do altara moje ćerke”, rekao je Nela.

Nekadašnji bek Rome je rekao da nikada nije oprostioi Falkau što je odbio da šutira penal protiv Liverpula u finalu Kupa šampiona, ali i da mu je teže pao poraz od Lećea zbog koga je Roma izgubila skudeto 1986. godine, nego izgubljena titula prvaka Evrope dve godine ranije. Nela je podvukao da je u karijeri imao samo jednog istinskog prijatelja među fudbalerima: Rudija Felera. Dotakao se i jednog od najbolnijih i najdramatičnijih događaja u istoriji Rome – samoubistvo Agostina Di Bartolomeija: “Agostino se ubio jer je bio bolestan unutra, ja sam mislio puno puta da uradim isto ali nisam imao hrabrosti. U jednom periodu mog života sam išao sa pištoljem u džepu”.

“Pakt vukova: Svi su sa Fonsekom”, prepričava Korijere da se u Trigoriji svakodnenvo obavljaju razgovori, sastanci, analize kako bi se što pre izašlo iz krize. “Igrači i trener veruju još uvek veoma čvrsto da mogu do Lige šampiona. Radi se predano na ofanzivnoj fazi igre jer Roma muku muči sa realizacijom golova”, dodaje Korijere.

“Lacio, polovina šampionata za skudeto. Inzagi nije pretrpeo poraz 18 kola: sa 46 bodova bio bi na vrhu tabele ispred Juva sa 41 i Intera sa 39 bodova”, citira parcijalnu tabelu Korijere od poraza Lacija protiv Intera u petom kolu Serije A do ove nedelje kada će dva tima ukrstiti ponovo koplja na Olimpiku. U drugom tekstu se kaže da će biti potrebno čudo da se kapiten Lacija Senad Lulić oporavi za Inter i da je Džoni spreman da ga zemeni. Podseća se i da se u sastav Nebeskoplavih vraćaju Sergej Milinković Savić i Radu.

“Napoli, povratak tri tenora”, najavljuje rimski dnevnik da će Rino Gatuzo, protiv Intera u Kupu Italije, poslati na teren trojicu senatora koji su postigli zajedno 285 golova.

“Sari u nevoljama. Englezi kažu Pep”, piše Korijere da se nad trenerom Juva nadvijaju tamni oblaci i da o tome najbolje svedoči povratak glasina o dolasku Pepa Gvardiole na klupu Juvea. List izveštava da su se predsednik Anjeli i sportski direktor Paratiči sreli sa Sarijem dajući mu podršku uz zahtev da se već sutra protiv Milana u Kupu Italije vide pozitivni pomaci.

TUTTOSPORT

“Anjeli smirio Sarija ali… u sledećih mesec dana odlućuješ o budućnosti u Juveu”, poručuje na naslovnoj strani Tutosport da Mauricio Sari mora rezultatima u sledeće četiri nedelje da zaradi potvrdu na kormilu Juvea i u sledećoj sezoni. “Anjeli je potvrdio Sariju puno poverenje na večeri, ali sledeći mečevi u Kupu Italije, prvenstvu i Ligi šampiona mogu da imaju odlučujući uticaj na budućnost trenera u Juveu. U međuvremenu su ponovo isplivale na površinu glasine o Alegriju i Gvardioli”, navodi Tutosport da je već počeo tam-tam ko bi mogao da bude novi trener Juvea u sledećoj sezoni.

“Milan upozorio igrače: Pokažite ponos, u suprotnom stiže nova revolucija”, izveštava torinski dnevnik da su rukovodioci Rosonera stavili do znanja igračima da se od njih očekuje snažna i pozitivna reakcija kao i dokaz da ne zavise od Ibrahimovićevog prisustva i učinka. “Bez rezultata u junu će svi biti pod znakom pitanja i samo će mali broj ostati u Milanelu”, tvrdi Tutosport i dodaje da će barem petorica novih igrača stići u Milan sledećeg leta.

“Inter, vraća se Lautaru! Napoli na raskrsnici”, najavljuje s tim naslovom Tutosport večerašnji prvi polufinalni duel u Kupu Italije Inter-Napoli.

“Tareovo remek-delo vredi 264 miliona”, izračunao je torinski dnevnik koliko je Lacio koštalo sastavljanje tima koji juriša na skudeto u ovoj sezoni i koliko sada vredi. U tekstu se podseća da je Milinković plaćen 9.000.0000, a da sada košta 80.000.000, Luis Alberto je koštao 4.000.000, a sada mu je vrednost skočila na 50.000.000. Ćiro Imobile je vraćen u Italiju za samo 9.500.000, dok mu je trenutna cena 50.000.000 evra. Svoju vrednost je udvostručio i Korea, sa 19.000.000 evra na 40.000.000. Lacari je plaćen 15.000.000, a sada već košta preko 20.000.000. Značajan porast cene igračkog kartona zabeležio je i Strakoša (sa nula na 30.000.000 evra), dok su drugi dovedeni po bagatelnim cenama i danas su važni šrafovi u timu Lacija: od Lejve i Kaiseda do Luiza Felipea i Kataldija. Sve u svemu računica kaže da je Lotito potrošio za pojačanja u poslednjih pet godina 76.500.000 evra, a da pomenuti igrači danas vrede 340.000.000 evra, odnosno četiri i po puta više.

PIŠE: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara