Dušan Mandić
Dušan Mandić

Debi Tankosića, vaterpolisti podmlađeni i na klupi

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.18. | 18:53

I opet duplo bolji od protivnika

Tri od tri! Srpska vaterpolo reprezentacije deklasirala je Rumune u trećem kolu Svetske lige, pošto je iako u podmlađenom sastavu u Oradei pregazila domaćina - 14:7.

Odolevali su Rumuni u prve dve četvrtine, na drugi odmor otišli sa aktivnih 7:7, ali onda su Delfini prestali da se igraju, već su počeli da - igraju. Epilog? U dve poslednje deonice 7:0 za podmlađeni sastav Srbije. Podmlađen čak i na klupi. Naime, Delfine je večeras predvodio Uroš Stevanović, dok su Ćirić i Savić ovaj put bili u ulozi asistenata.

Izabrane vesti

Još jedna zanimljivost iz Rumunije, u reprezentaciji Srbije večeras je debitovao i vaterpolista Crvene zvezde Veljko Tankosić.

Odmah posle utakmice usledio je povratak u Beogradu, u utorak na Košutnjaku trening, a već u sredu put u Split na kvalifikacioni turnir Evropa kupa na kome će Savić računati na sledećih 15 igrača: G. Pijetlović, B. Mitrović, Mandić, V. Rašović, Filipović, Ćuk, Stojanović, Subotić, S. Rašović, Jakšić, Drašović, Randjelović, Ubović, D. Pijetlović i Lazić.

Što se tiče Svetske lige, naredni meč na program 20. marta kada će Srbija gostovati kod Crne Gore u meču koji će odlučiti prvo mesto u grupi.

RUMUNIJA - SRBIJA 7:14 (3:4,4:3,0:3, 0:4)

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 400. Sudije: Teksido (Španija), Savinović (Hrvatska). Igrač više: Rumunija 11 (2), Srbija 11 (6). Peterci: Rumunija 1 (1), Srbija 1 (1);
RUMUNIJA: Tic, Radu 1, Negrean 1, Fulea 1, Sabo, Protesa, Teohari, Ćoveanu 2, Kretu, Oanta 1, Giban, Đorđesku 1, Gavris. Selektor: Stanojević
SRBIJA: Pijetlović, Mandić 4, V. Rašović 2, Ranđelović, Subotić 2, Lazić , Ubović, Drašović 1, Jakšić 1, Tankosić, Tomić 2, S. Rašović 2, Rističević. Selektor: Stevanović.

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara