Bojan Janić (©CEV)
Bojan Janić (©CEV)

Janić: Ovo ne vodi nikuda... Kad vidimo strance - ekipa se stegne i ne može ništa

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 20:43

Veoma nezadovoljan bio je trener Partizana posle poraza u prvom meču 1/16 finala CEV kupa

Uvek je delovao kao čovek koji ima prilično strpljenja za svoje igrače... Ne plane često na njih, već ih obično bodri i daje im savete kako bi bili bolji. Međutim, večeras je i Bojan Janić bio veoma ljut posle još jednog slabog evropskog izdanja njegove ekipe.

Sve što je pokušavao da uradi na meču protiv Luvena nije donelo nikakvu promenu. Crno-beli su doživeli ubedljiv poraz na Banjici i biće veoma teško da izbore prolaz u osminu finala CEV kupa.

Izabrane vesti

"Čestitke protivniku na laganoj pobedi. Moji utisci su negativni... Vratili smo se ponovo dva koraka unazad, gde smo bili pre dve, tri nedelje. Neshvatljiv je ovakav ulazak u utakmicu protiv ovakvog protivnika... Da neki igrači ne mogu da se motivišu da izađu i polete po terenu - stvarno ne mogu da dam objašnjenje. Kao i uvek - poraz je moj. Ali, neke stvari ćemo morati drugačije da radimo, jer ovo ne vodi nikuda. Svaku bitnu utakmicu na kojoj treba da uživaju igrači, mi budemo iz nekog razloga najgori. To je bezobrazno u najmanju ruku", poručio je trener Partizana Bojan Janić.

Vrlo brzo crno-bele čeka meč gostovanje u Nišu, ali o tome trenutno ne razmišlja nekadašnji reprezentativac.

"Ma dobro, vraćamo se u našu odbojku. Idemo da pobedimo Niš, sve je to lepo, prvi smo na tabeli. To treba da negujemo i ponosni smo. Ali, ne možemo da budemo pozitivni posle ovakvog izdanja. Nije problem poraz, problem je način na koji se izgubilo. Totalno konfuzno da bukvalno u jednom momentu igrači nisu znali gde stoje na terenu. Nešto tu sa glavom nije kako treba".

Janić kaže da su njegovi igrači drugačiji na treningu...

"Jesu... Ali, kako dođu neki stranci, mi verovatno imamo mišljenje da igramo sa Peruđom ili ne znam s kim. Čim neko promeni ritam nečega, mi kao da smo se skupili juče. Manjak samopouzdanja, talenta možda za nadigravanje, ali sve to može da se nadoknadi nekom ogromnom željom, koju mi na ovakvim utakmicama nemamo. Nažalost... Pokazujemo je na treningu, na nekim mečevima domaće lige, ali kako vidimo strance - ova ekipa se potpuno stegne i ne može ništa".

Naredne nedelje je revanš u Belgiji, na kome će Partizanu biti potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, a potom i osvajanje zlatnog seta da bi prošao među 16 najboljih ekipa.

"Imamo još jednu tu utakmicu - možda je i zadnja u Evropi ove sezone. Onda ćemo da se okrenemo ovim našim ovde, pa će da bude malo lakše. Očigledno smo ti igrači, da igramo samo na lokalu... Imamo taj revanš, nije nemoguće, mislim da sa ovim timom apsolutno može da se igra. Ne mogu da kažem lako da se dobije, daleko od toga. Može da se igra, ne mogu da te opeglaju ovako 3:0. Sad ćemo da se dogovorimo u svlačionici, neće biti prijatno...", rekao je na kraju izlaganja Janić.


tagovi

Bojan JanićOK PartizanCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara