Studenti ETF-a
Studenti ETF-a

Mozzart vratio sport na fakultete

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.04.18. | 11:08

Prorektorka BU Ivanka Popović: Veoma cenimo što je kompanija MOZZART, kao generalni sponzor prepoznala značaj univerzitetske sportske lige. Ovo predstavlja primer dobre prakse, saradnje univerziteta i privrede u ostvarivanju društvenog napretka

Velike kompanije pružanjem podrške univerzitetskim ligama direktno učestvuju u stvaranju novog naraštaja kompetentnih stručnjaka, odgovornih građana i pojedinaca koji neguju zdrave životne navike. Univerzitet u Beogradu veoma ceni što je kompanija MOZZART prepoznala značaj univerzitetskog sporta i veoma je zahvalan što je iskazala spremnost da kao generalni sponzor na pravi način vrati sport, i takmičarski i rekreativni, na Univerzitet u Beogradu. Verujem  da je ova saradnja obostrano korisna i da predstavlja primer dobre prakse saradnje univerziteta i privrede u ostvarivanju društvenog napretka.

Ovako je prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, uoči finalnih mečeva u okviru sportske lige, ocenila saradnju najveće Univerzitetske ustanove u Srbiji i regionalnog lidera u oblasti priređivanja igara na sreću, kompanije Mozzart.

Izabrane vesti

Kompanija Mozzart, kako je istakla, prepoznala je zalaganje Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu da se među studentima promovišu zdrave navike i takmičarski duh, i postala generalni sponzor čitavog univerzitetskog sporta. Prema njenim rečima, studentske lige su prilika da se studenti i studentkinje druže i takmiče, boreći se za sportski ugled svojih fakulteta i poštujući pravila akademske i sportske čestitosti.

Misija ovog udruženja je da se poveća broj studenata koji se bave sportom, što je izvanredan način za sticanje iskustava o timskom radu, fer pleju, liderstvu, takmičarskom duhu, solidarnosti  i sposobnosti da se suočimo sa pobedom, ali i sa porazom na adekvatan način. U okviru sportske lige BU takmiči se muške i ženske fakultetske ekipe u četiri sporta – ukupno 127 ekipa, odnosno vise 2.100 studenata!

Studenti Ekonomskog fakulteta

Mozzart sportska liga BU sada funkcioniše mnogo lakše i kvalitetnije, pa su i takmičari motivisaniji. Prema rečima generalnog direktora Koviljke Lončar, kompanija Mozzart pomaže kada god je u prilici, a prema sportu ima poseban odnos. Pored akcije donacije dresova kroz koju je Mozzart obukao više od 70 sportskih kolektiva, pokrenuta je i najveća akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji „Sto terena za jednu igru“ u okviru koje se obnavljaju košarkaški tereni širom zemlje. Ova plemenita akcija nastavlja se krajem aprila, obnovom dva terena na Adi Ciganliji.

 „Kao društveno odgovorna kompanija podržavamo sport kad god smo u prilici, ali i obrazovanje, jer su upravo mladi stručnjaci naš najveći kapital. Oko deset odsto od ukupnog broja naših zaposlenih čine studenti i diplomci, a među njima je sve više matematičara, analitičara i programera koji predstavljaju srž našeg biznisa. Važimo za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u zemlji, što potvrđuje stotine prijava koje nam stižu na svaki konkurs za posao. I to nam je pokazatelj da se krećemo u dobrom pravcu. Kao veoma uticajan činilac celokupne privrede u regionu, rado ćemo i ubuduće sarađivati sa najboljima“, objasnila je Lončar.

Studenti FON-a

Za studente sportiste, igra na terenu predstavlja mnogo više od samog takmičenja.
„Ne postoji zdravija atmosfera od sportske. Dobro se družimo i stičemo prijateljstva za ceo život, ali i značajne kontakte za budućnost, jer svi želimo da postanemo poslovni ljudi. Osećaj zajedništva pospešuju i česta putovanja na kojima se međusobno  podržavamo i bodrimo. Nažalost, studentski sport nema pažnju kakvu zaslužuje i mnoga vrata na koja smo pokucali su nam bila zatvorena. Gest Mozzarta nam znači, jer nam je kvalitetna i lepa oprema neophodna, i ovo je jedna od retkih kompanija koja je prepoznala naš trud“, zaključio je Stefan Jovanović, kapiten KK Fon-a.


tagovi

Mozzartdeo tvog života

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara