Aleksa Nešić (©Starsport)
Aleksa Nešić (©Starsport)

Partizan sipao so na ranu Zvezdi i ugrabio drugo mesto: Bomba Aleksića dotukla crveno-bele

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 20:08

Miloš Korolija nadmudrio Dejana Savića - 12:10

“Banjica” je ovacijama pozdravila svoje mezimce, vaterpolisti Partizana drugi put ove sezone tukli su Crvenu zvezdu u večitom derbiju. Velikim preokretom stigao je Partizan do zlata vrednog trijumfa koji ga je lansirao na drugu poziciju - 12:10.

Partizan je pretekao kragujevački Radnički i u potencijalnom finalu sa šampionom Srbije biće u prednosti. Nema sumnje da će i tada, kao što je večeras bio slučaj u poslednjem meču ligaškog dela, “Banjica” biti prepuna. Zvezda je propustila priliku da pobedom u večitom derbiju sa dva gola razlike obiže najvećeg rivala i izbegne Novi Beograd, prvog favorita u polufinalu, ako se obe ekipe plasiraju među četiri najbolja tima.

Izabrane vesti

Na spektakularan način je Vuk Milojević otvorio večiti derbi na “Banjici”, a na identičan je i zatvorio prvo poluvreme. Ne može Crvena zvezda bez drame ove sezone u utakmicama sa Partizanom, na svakoj je plesala po ivici. I opet je ispustila ogroman kapital, što ukazuje da Dejan Savić za kratko vreme nije uspeo da ispravi ukorenjene anomalije. Crveno-beli su u nekoliko navrata imali tri gola prednosti, perfektnom defanzivom su na startu ugušili Partizan, ali taj nivo igre nisu održali ni do poluvremena. Ceh je plaćen porazom.

Parale su strele Milojevića, Bogdana Đurđića i Marka Radovića mrežu, a da prva deonica za momke Miloša Korolije bude potpuna propast postarao se Aleks Bouven. Skliznula je američkom vaterpolisti lopta s ruke prilikom izvođenja peterca i pokrenuo je seriju promašaja iz penala. U boljem svetlu nije se pokazao ni Milan Aleksić, a na drugoj strani ni Ivan Basara kada su crno-beli u trećem kvartalu gradili prednost.

Začarao je gol Vladimir Mišović u uvodnim minutima, ali kada je Marko Vavić udarcem sa krila u suprotan ugao probio led, opalo je samopouzdanje mladom čuvaru mreže. MVP Svetskog prvenstva za juniore mogao je bolje da reaguje u toj situaciji, prošla mu je lopta ispod ruke i pokrenuta je lavina. Niska golova Partizana sa zgodne strane - pogađali Kojić i Aleksić - upotpunjena je golom Lazara Vićkovića sa suprotne strane.

Odupirala se Zvezda stisku crno-belih, koji su prvi put anulirali prednost večitog rivala golom Nemanje Vica, koji je savladao Mišovića iz okreta sa dva metra. Vuk Milojević je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena sprečio domaćina da na odmor ode bez minusa. Stefan Pješivac je doneo “plus dva” Zvezdi, a posle promašenog peterca Milana Aleksića crno-beli, ipak, nisu upali u novu minus fazu. Naprotiv, napravio je Parni valjak seriju 5:0 i zaveslao ka drugom ovosezonskom trijumfu u večitom derbiju, ali i drugoj poziciji na kraju ligaškog dela.

Konačno je Lovre Miloš u velikoj utakmici pokazao zašto su iz crno-belog tabora početkom jeseni govorili da su dobili kapitalca. Postigao je dva gola u kratkom intervalu - jedan u trećoj četvrtini, pa se zatim upisao na semaforu početkom odlučujuće deonice - i iznudio pomenuti peterac. A, crno-beli su do prve prednosti došli nakon gola korpulentnog centra Vica. Tokom velikog naleta Partizana promašio je Ivan Basara peterac, ali to nije uticalo na najboljeg Zvezdinog strelca da u završnici “eksplodira” i vrati Savićev tim u život. Ali, iznudili su crno-beli novi peterac, iskupio se Aleks Bouven, a onda je usledila bomba Milana Aleksića. Za novi povratak Zvezde nije bilo vremena...


tagovi

Večiti derbiMiloš KorolijaDejan Savićvaterpolo SrbijaVK PartizanVK Crvena zvezdaMilan AleksićIvan BasaraStefan PješivacBogdan ĐurđićVuk MilojevićVladimir MišovićLovre MilošNemanja Vico

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara