Srbija juri prvo četvrtfinale u istoriji, Mađarice brane krunu, Španija favorit

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 08:35

U senci muškog Evropskog prvenstva, u subotu kreću vaterpolistkinje u borbi za titulu u Barseloni

Vaterpolisti kreću u bitku za evropski trofej u ponedeljak, a dva dana ranije i dame počinju borbe u bazenu. Srbija ima predstavnike u obe konkurencije. Dok je četa Dejana Savića glavni kandidat za odbranu krune najbolje reprezentacije Starog kontinenta, naše vaterpolistkinje su autsajderke na šampionatu.

Kvote kladionice MOZZART za osvajača ženskog prvenstva možete da pogledate OVDE.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Srbiji je ovo treće učešće na EP, ali prvo van Beograda. Prethodna dva na kojima je naša selekcija učestovala održano je u srpskoj prestonici. Selektor je Dejan Jovović, koji je nekada vodio Partizan i kragujevački Radnički. Plasman u Barselonu Srbija je izborila pobedama protiv Ukrajine 10:8 i 6:1, što se dogodilo prvi put u istoriji. Na prethodna dva na kojima je učestvovala naša selekcija automatski se plasirala kao domaćin prvenstva. Na prvom EP pre 12 godina Srbija je bila poslednja, osma, a pre dve godine u tadašnjoj Kombank Areni deveta od 12 selekcija.

Jovović je u reprezentaciju vratio Ivanu Ćorović, Jovanu Pantović i Tijanu Jakovljević. One su bile u bazenu i pre dve godine, a tu su još Vladana Klincoš, Lara Luka, Jelena Vuković i Teodora Rudić. Ostale su debitantkinje na velikim takmičenjima.

Prvi rival Srbiji je Nemačka, sa kojom može ravnopravno da se igra. U prijateljskom meču u Mađarskoj pre EP Srbija je pobedila.
"Nemačka je disciplinovana, agresivna ekipa, posebno u odbrani. Ne smemo da se jurimo sa njom, moramo da budemo mirni. Videli smo se na turniru u Dunajvarošu. Pobedili smo, ali to ništa ne znači jer nismo otkrivali karte.Verujem da smo spremni i da ćemo učiniti sve da pobedimo", rekao je selektor Jovović.

Titulu od pre dve godine brane Mađarice, koje su u Beogradu slavile protiv Holandije rezultatom 9:7. Bronzana je bila Italija, a četvrta Španija. Domaćinu EP se daju najveće šanse za titulu, a već na startu u Barseloni igraće protiv vladarki Starog kontinenta.

U konkurenciji za najviši plasman biće osim pomenutih selekcja i Italija, Holandija i Rusija. Hrvatice, Turkinje i Izraelke su autsajderke, kao i naša selekcija, koja će sa Turskom i Nemačkom da traži svoju šansu pošto su u grupi najjače i verovatno nedostižne Španija, Mađarska i Rusija.

Šampionat je podeljen u dve grupe od po šest reprezentacija, a prve četiri će da izbore plasman u nokaut fazu.

EP (Ž) – PRVO KOLO

GRUPA A

Subota
14.00: (1,85) Holandija (hendikep -21,5) Hrvatska (1,85)
15.30: (1,85) Izrael (hendikep 21,5) Italija (1,85)
20.30: (1,85) Francuska (hendikep 11,5) Grčka (1,85)

GRUPA B

Subota
17.00: (1,80) Rusija ( hendikep -25,5) Turska (1,90)
18.30: (2,35) Srbija (6,25) Nemačka (2,00)
22.15: (4,50) Mađarska (8,00) Španija (1,35)

* KVOTE SU PODLOŽNE PROMENAMA

Foto: Shutterstock


tagovi

EP u vaterpolusportsko klađenježenska vaterpolo reprezentacija srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara