UFC 241: Gašenje kalifornijskog požara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 14:11

Stipe Miočić na Danijela Kormijera, Nejt Dijaz na Entonija Petisa

Avgustovska groznica kulminiraće ove subote, a poprište predstojećeg UFC 241 eventa je Kalifornija. Glavni događaj večeri biće ponovni okršaj Danijela Kormijera i Stipa Miočića. Kormijer je uzeo Miočićevu titulu u njihovoj prvoj borbi, ali istorija se možda ne ponavlja tako lako, s obzirom da je Miočić imao punih godinu dana da se pripremi za ponovni pohod na UFC pojas.

Ko-mejn događaj obeležava povratak u oktagon „nestašnog“ momka, Nejta Dijaza, a sa druge strane dočekuje ga Entoni Petis.

Izabrane vesti

KORMIJER – MIOČIĆ

Kormijer je u ringu trebalo da dočeka Broka Lesnara, ipak Lesnar na kraju odlučuje da zaobiđe povratak u MMA. Epilog, „vatrogasac“ dobija dugo očekivanu šansu za osvetu. Kormijer ima odličan skor od 15-0 u kategoriji teškaša, a  vredi pomenuti da je UFC debi odradio protiv bivšeg šampiona kategorije, Frenka Mira.

SVE KVOTE ZA UFC

Bez preterivanja, radi se o borcima koji su možda i najbolji teškaši svih vremena. Miočić bi trebalo da nauči iz prethodnih grešaka, a ponovna borba zahtevaće od oba borca novi pristup i taktike, što bi meč trebalo da učini još zanimljivijim. U prvi meč Stipe je ušao prilično opušteno i mnogi su unapred otipisali Kormijera. Stipe je solidno započeo meč, pogađao je kako treba, ali Kormijerov stil borbe, održavanja distance sa ispruženim prstima u cilju lakšeg ulaska u klinč ometalo je Miočića u planu igre.

 

Konačno, Miočiću ne odgovara forsiranje klinča, Kormijer ima nisko težište, takođe je odličan rvač, bio je olimpijski prvak sveta u kadetskoj kategoriji u grčko-rimskom stilu. Miočić bi trebalo da povede računa o distanci, boljem kretanju i definitivno više da uđe sa više opreza u večerašnju borbu.

SVE KVOTE ZA UFC

Oba borca su zaista posebna, svako na svoj način, ali stilski Kormijer ne odgovara Miočiću. Uz dobar plan igre i taktiku Miočić može da završi meč u svoju korist. Prošlo je godinu dana za detaljne analize i zaključke kako pristupiti sledećoj borbi.

DIJAZ – PETIS

Nejt Dijaz se vraća u izuzetno dinamičnu, polutešku kategoriju. Za Dijaza, prema mišljenju mnogih izuzetno potcenjenog borca, ovo je velika šansa da dobije revanš protiv Konora Mekgregora. Nakon gotovo tri godine van oktagona sledi mu izazov osvajanja srca fanova i, još važnije, da li se može vratiti u sam vrh elitnih boraca. Poluteška kategorija je jedna od najkonkurentnijih kategorija trenutno, Entoni Petis je gladan dokazivanja i trebalo bi očekivati sadržajan i pre svega zabavan meč za sve UFC fanove. Oba borca su pretežno fokusirani na „stand-up“ igru, imaju dosta zajedničkog. Jasno je da Dijaz ima veći raspon ruku i neverovatno preciznost u odnosu na broj upućenih udaraca.

SVE KVOTE ZA UFC

Dijaz je svoj performans započeo i tokom otvorenog treninga gde je stigao i da „zapali“, a više o tome pogledajte na videu.

 

SVE KVOTE ZA UFC

Piše: Igor Prodanovski
Foto: MOZZART Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara