Zbogom snovi o polufinalu: Poraz od Crne Gore u senci teške povrede Katarine Tomašević

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.12.18. | 22:32

Srpkinje vodile tokom najvećeg toka utakmice, ali im je ponestalo snage u finišu - 27:28

Ženska selekcija Srbije izgubila je sve šanse za prolaz u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je kolo pre kraja poražena od selekcije Crne Gore u Nantu rezultatom - 28:27 (12:15).

Sam poraz ostao je u senci teške povrede iskusne Katarine Tomašević, kojoj je u finišu prvog poluvremena, pri vođstvu naše selekcije od 11:10, propalo koleno nakon jedne odlične intervencije. Katarina je u suzama izneta sa terena. U ovom trenutku nije poznat stepen povrede, ali scena nije bila nimalo prijatna za gledanje.

Izabrane vesti

Srpkinje su se dobro držale do sredine drugog poluvremena, dugo su bile u vođstvu, ali im je onda ponestalo kako koncetracije, tako i snage u borbi sa stravično snažnom odbranom Crne Gore.

Čitav tok meča pratile su velike oscilacije dva tima. Crnogorke su prve imale tri gola prednosti (7:4), da bi na odmor sa tolikom prednošću odišle izabranice Ljubomira Obradovića (15:12). Crna Gora je tokom čitavog meča potpuno neutralisala pokušaje Srbije da kreira napad kroz sredinu. Bekovi su bili na velikim mukama, a na još većim pivotmeni, koji su dobili samo jednu loptu tokom čitave utakmice.

Srećom po našu selekciju, pa su krila bila na visini zadatka. Najbolji strelac turnira Katarina Krpež Šlezak postigla je 12 golova, a Dijana Radojević pet. Ovo nije bilo veče Andree Lekić, koja je postigla svega dva gola iz sedam pokušaja. Dva više dala je Jelena Lavko iz osam pokušaja.

Crna Gora je imala znatno više raspoloženih igrača. Po štest golova dale su Majda Mehmedović, Milena Raičević i Đurđina Jauković, a jedan manje Jovanka Radičević.

Crnogorke su sada ušle u borbu za polufinale, a u sredu ih očekuje meč sa prežaljenom Danskom. Srbija se sa turnira oprašta utakmicom sa domaćom Francuskom, koja će imati veliki imperativ u borbi za završnicu turnira.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – DRUGA FAZA, 2. KOLO

GRUPA 1 (NANT)

Nedelja

Švedska – Francuska 21:21

Ponedeljak

Danska - Rusija 21:32

Srbija - Crna Gora 27:28

GRUPA 2 (NANSI)

Nedelja

Mađarska – Nemačka 26:25

Utorak

18.00: (4,90) Španija (10,00) Rumunija (1,25) 
21.00 (3,40) Holandija (8,50) Norveška (1,45)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoStar Sport


tagovi

Katarina Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara