Finale Kupa Srbije (©MN Press)
Finale Kupa Srbije (©MN Press)

A sad - napad na triplu krunu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 09:50

Odbojkašice Jedinstva i odbojkaši Vojvodine sinoć uzeli drugi trofej u sezoni

Obrni okreni - trofej opet završava u rukama istih igrača. Baš kao i na početku sezone, ponovo su pehar podigli Žarko Kisić i Milica Medved. Tokom leta im je dodeljena kapitenska traka, a oni su vrlo brzo počeli da uživaju u čarima te uloge.

Odbojkašice Jedinstva i odbojkaši Vojvodine zasad su pokazali najviše na domaćoj sceni, a posle sinoćnih trijumfa su na dobrom putu da uzmu triplu krunu. Uskoro ih čeka početak plej-ofa, gde će imati ozbiljne prepreke, ali svakako da su se pokazali kao ozbiljniji kandidati za titulu.

Izabrane vesti

Posle pobede protiv TENT-a trener ekipe iz Pazove Jovo Caković bio je veoma zadovoljan...

"Moram da kažem da sam ponosan na ovaj tim, koji se nikad nije predavao i kad su svi videli da je gotovo. Ovaj trofej je potvrda da ovo što mi radimo - radimo dobro. Ja ću biti najiskreniji i reći da nam ovaj pehar daje motiv da za dva dana ponovo uđemo u salu da se pripremamo za ono što nas čeka za plej-of. Moram da se zahvalim svim ljudima koji su bili na finalu, ljudima koji vole odbojku. Smatram da je ovo stvarno bio spektakl. Velika je bila utakmica, ovde su mnogi mladi igrači sazreli. Mislim da u ove dve ekipe ima mnogo potencijala. Pohvalio bih TENT, koji ove godine igra dobru odbojku, pogotovo što je ovo mladost Srbije", rekao je Caković.

Jedna od vodećih karika Jedinstva u finalu bila je Branka Tica.

"Želim da čestitam svojoj porodici. Mi smo velika porodica - jedni uz druge smo i u dobru i u zlu", poručila je Branka. "Želim da uživamo u ovom uspehu, atmosferi... Protivnik je bio domaćin, a mi smo uspele ovako nešto da uradimo. Veoma sam ponosna na nas. Ovo je bilo emotivno pražnjenje, jer smo prošle godine izgubile finale. Kup nam je bio velika želja, cele sezone pričamo samo o tome. Nama je ovo ostvarenje sna, a sad ćemo da se borimo za triplu krunu".

Vojvodina je i drugi trofej osvojila na krilima Luke Stankovića, mladog korektora koji se sjajno nosi sa svim zadacima otkad je ubačen u vatru.

"Ostao sam bez teksta posle druge titule ove sezone. Na početku - u avgustu kada smo se skupili nije bilo pritiska nikakvog. Ali je rečeno da će on rasti iz utakmice u utakmicu zavisno kako mi budemo igrali", rekao je Luka Stanković posle finala. "Mi smo na početku pokazali da možemo da se borimo sa jedinim Partizanom, prošlogodišnjim šampion - izbacili smo ga iz konkurencije za dva zlata ove sezone. Ona su nama otišla u ruku... Neverovatan osećaj, mnogo nam ovo znači pred početak plej-ofa. Igrao sam mnogo bitnih utakmica i sa reprezentacijom i sa Vojvodinom, ali mislim da je ovo najdraži trofej u dosadašnjoj karijeri. Mi se vadimo na želju, mladost, hrabrost i ludost, još nemamo iskustva. Trener traži mnogo od nas, mukotrpan je rad, ali to se na kraju isplati".

Veliku ulogu i u finalu Kupa, a i tokom cele takmičarske godine u dresu Vojvodine ima Lazar Bajandić.

"Niko nam nije davao šanse na početku sezone, ali mi smo svaki dan radili vredno, verovali i uspeh je došao. U finalu je presudilo naše srce, tim, treneri, svako sa klupe. Kada protivniku krene, mi se trudimo da ne paničimo, što mislim da nam uspeva, iako to možda nije odlika mladih ekipa. Pred ovu utakmicu su svi nama više davali šanse, mi smo uspeli i to da iznesemo. Ponosan sam i presrećan", naglasio je Lazar Bajandić.



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK Vojvodinakup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara