(OSS)
(OSS)

Finale za pamćenje: TENT se borio žestoko, Jedinstvo rastužilo ceo Obrenovac

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 22:08

Pazovčanke posle pet setova slavile u finalu Kupa Srbije - 3:2

Odservirala je Mina Dragović as na meč lopti i tako donela Jedinstvu drugi trofej u sezoni!

Finale za pamćenje odigralo se večeras u Obrenovcu, a na kraju je domaća publika ostala uskraćena za pobedu. Jedinstvo je preživelo sve nalete TENT-a i posle pet setova je odnelo veliki trijumf u Kupu Srbije - 3:2 (25:14, 28:30, 14:25, 25:16, 16:14).

Izabrane vesti

Samo ženska odbojka može da donese ovakvu predstavu - punu preokreta, dugih poena, neočekivanih poteza... Ovog puta nije fraza da je jedna lopta presudila. Bojana Gočanin nije dobro procenila gde će završiti protivnički servis i to je bio kraj.

Oba tima imala su svoje šanse, delovalo je da je u petom setu TENT bliži peharu, ali šampionke Srbije su pokazale da su naučile lekciju iz prošle godine. Tada su ispustile vođstvo od 2:0 u setovima protiv Uba, a ovog puta se nisu dale - znale su da se igra dok ne padne poslednja lopta.

Preživele su i povredu Une Vajagić, koja se desila u važnom trenutku petog seta. Upravo je ta igračica na kraju podigla MVP trofej - što jasno govori koliko je značila ekipi do tog pada i izlaska sa terena. Ona je na kraju meča bila najefikasnija sa 24 poena.

Najbolje je ispratila Branka Tica, koja je zabeležila 23. Tamara Miljević je brojala do 20, a Mina Dragović koja je bila junak - zaustavila se na deset. Minja Osmajić je skupila pet, Iva Šućurović četiri...

U poraženom taboru najbolja je bila Mina Mijatović sa 21 poenom. Jovana Cvetković je imala samo jedan manje, a treća dvocifrena je bila Nataša Cikuc-Deans sa deset poena.

Jedinstvo je večeras stiglo do drugog trofeja u Kupu, a TENT će morati da sačeka neku novu priliku za prvenac. Do kraja sezone oba kluba čeka velika borba za šampionski naslov u prvenstvu Srbije...

FINALE KUPA SRBIJE U ODBOJCI

Muškarci

Vojvodina - Mladi Radnik 3:1

Žene

Jedinstvo - TENT 3:2


tagovi

kup srbije u odbojciOK TentŽOK Jedinstvo Stara Pazova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara