Marija Miljević i Mina Dragović (©MN Press)
Marija Miljević i Mina Dragović (©MN Press)

Caković promešao postavu, Mina Dragović i Minja Osmajić postavile 10 blokova

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 17:54

Partizan uzeo set šampionkama na zatvaranju ligaškog dela prvenstva

Kako bi drugačije završile ligaški deo aktuelne šampionke - nego pobedom... Iako su na teren istrčale u izmenjenom sastavu, odbojkašice Jedinstva su opravdale ulogu favorita protiv Partizana i zabeležile 21. trijumf u Superligi ove sezone - 3:1 (25:22, 19:25, 25:9, 25:15).

Uzele su crno-bele devojke na svom terenu jedan set, a onda su u naredna dva Cakovićeve izabranice pokazale koja je realna razlika između ove dve ekipe...

Izabrane vesti

Od igračica koje su i inače u prvom planu - igrale su Mina Dragović i Minja Osmajić. Za njih ne može da se kaže da su članovi druge postave, a uz njih su bile Maša Lakićević, Ivana Nedeljković, Jana Pavlović, Anđela Kukilo i Jovana Punišić. Glavne uzdanice su ovog puta mogle da predahnu...

Tandem srednjih blokera se posebno istakao. Mina Dragović je zabeležila čak 17 poena - imala je napad 21-12 (57 odsto), uz pet blokova. Minja Osmajić se zaustavila na 12 - pet blokova i napad 13-7 (54 odsto).

Veliki doprinos ekipa je dobila od Anđele Kukilo, koja je zabeležila 16 poena i Jane Pavlović, koja se zaustavila na 14. Ivana Nedeljković je stala na osam, a Maša Lakićević na pet. Libero Jovana Punišić je dodala 13 prijema - 54 odsto je bilo pozitivnog.

U ekipi Partizana dvocifrena je bila samo Ana Krulj sa 16 poena. Isidora Rodić je upisala devet.

I pre ovog meča se znalo da je Jedinstvo sigurno prvo pred plej-of i da će igrati u četvrtfinalu sa Omladincem. Crno-bele u razigravanje idu sa sedme pozicije, a rival će im biti TENT.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

22. kolo

Petak

Spartak - Klek 3:0

Inđija - Radnički 0:3

Subota

Partizan - Jedinstvo 1:3

Omladinac - Železničar U TOKU

18.00: Ub - Srem

Nedelja

19.00: TENT - Zvezda




tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojciŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara