Odbojkašice TENT-a (©MN Press)
Odbojkašice TENT-a (©MN Press)

Častan oproštaj Partizana, TENT se žestoko pomučio da prođe dalje

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 22:49

Obrenovčanke slavile tek posle taj-brejka - 3:2

Na terenu su bili drugoplasirani i sedmoplasirani timovi iz ligaškog dela, ali teško bi gledaoci koji ne prate Superligu Srbije provalili ko je ko... Veliku borbu vodile su večeras u "Masteru" odbojkašice TENT-a i Partizana, a na kraju su prolaz izborile Obrenovčanke.

Prvi obračun dobile su Žakićeve devojke posle četiri seta na domaćem terenu, a na drugom su žestoko morale da se pomuče kako bi eliminisale motivisane rivalke - 3:2 (25:27, 25:23, 25:13, 18:25, 16:14).

Izabrane vesti

Crno-bele su u petom setu imale vođstvo 14:11 i čak tri meč lopte, ali nisu uspele da stave pobedničku tačku. Podigao se TENT iz mrtvih, izborio izjednačenje, a potom i meč loptu koja je odmah realizovana.

Svi koji su došli u dvoranu večeras mogli su uživaju u dobroj predstavi. Bilo je dramatično, neizvesno, uzbudljivo... Bilo je i veoma kvalitetnih poteza, dugačkih poena, naravno i grešaka.

Vidljivo je koliko je Partizan napredovao u odnosu na početak sezone. Nosio se sjajno sa ekipom koja je među favoritima za najviši plasman... Žakić je jasno video i na ovom meču šta sve mora da popravi ukoliko želi da završnice. Na sledećem stepeniku ga čekaju zahuktale Lajkovčanke.

Večeras velike zasluge za pobedu idu na račun Nevene Sajić, koja je zabeležila 17 poena. Sa 16 je meč završila odlična Ana Malešević, koja je možda jedina ceo meč odigrala na konstantno visokom nivou (napad 15-10, četiri bloka, dva asa). Veoma dobra je bila i Nataša Čikuc Dins koja je doprinela sa 14 poena (napad 20-7, šest blokova, jedan as).

Dvocifrena je bila i Mina Mijatović, koja je ponovo igrala na poziciji korektora, sa deset poena. Na drugoj strani Ana Krulj je brojala do 22, Ana Drobnjak je stala na 14, a Isidora Rodić i Aleksandra Petrović na 11.

ČETVRTFINALNA SERIJA ZA ODBOJKAŠICE

Petak

Omladinac - Jedinstvo 0:3 (prvi meč 0:3)

Srem - Železničar 0:3 (0:3)

Ub - Crvena zvezda 3:1 (1:3)

Partizan - TENT 2:3 (1:3)

***serija se igra do dve pobede


tagovi

OK TentŽOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara