Darko Zakoč i Aleksandar Vladisaljev (MN Press)
Darko Zakoč i Aleksandar Vladisaljev (MN Press)

Dame igraju večiti derbi: Može li Zakoč da poljulja jaku Crvenu zvezdu?

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 09:28

Utakmica se igra u dvorani Master od 18 časova

Na klupi domaće ekipe Darko Zakoč, na gostujućoj Aleksandar Vladisavljev. Na jednoj strani Partizan koji se posle očajnog starta sezone budi pod vođstvom novog trenera, na drugoj najveći hit prvenstva Crvena zvezda koja drži prvu poziciju sa svih devet pobeda. Prvi večiti derbi je bio na programu u prvom kolu, drugi se igra na otvaranju drugog kruga ligaškog dela. Okršaj je zakazan za 18 časova u zemunskoj hali Master. Pre toga će na istom mestu biti odigran derbi domaćeg prvenstva u muškoj konkurenciji Partizan - Ribnica Kraljevo (15 časova).

Lider prvenstva Srbije u ženskoj konkurenciji je dobio prvi obračun, a veliki je favorit i u današnjem susretu. Crveno-bele su u sjajnoj pobedničkoj seriji, koja im je ubrizgala veliku dozu samopouzdanja. Iako imaju problema sa povredama i ne igraju u najjačoj postavi, uspevaju iz svakog izazova da izađu kao pobednice. Od starta šampionata nanizale su devet pobeda i izgubile su samo pet setova. Poslednji meč u ligi na kome su se namučile odigran je još 15. oktobra. Tada je TENT uspeo da im uzme dva seta...

Izabrane vesti

Veoma uspešno koračaju i kroz drugo domaće takmičenje - Kup Srbije. Stigle su do polufinala i već napravile značajan korak ka meču za trofej. Dobile su kod kuće Ub - 3:1, pa na revanš putuju sa lepim vođstvom. Sve u svemu, za sada je jesen potpuno u crveno-belim bojama.

Raspoloženje u redovima Partizana nije tako dobro, ali je sigurno bolje nego posle nekoliko uvodnih kola. Crno-bele su otvorile sezonu sa četiri poraza u nizu - Zvezda, Jedinstvo SP, Železničar, Inđija. Pod komandom Zakoča uspele su da zabeleže tri pobede protiv Srema, TENT-a i Kleka, uz dva neuspeha, i pomere se sa dna tabele. Trenutno su sedmoplasirane sa tri trijumfa i šest poraza. Kad je Kup u pitanju - eliminisane su u četvrtfinalu od Železničara iz Lajkovca.

Prvi večiti derbi Zvezda dobila 3:1 na Banjici. Partizanu je lako pripao prvi set - 25:15, a onda su crveno-bele bez ikakvih problema uzele naredna tri.

Zakočev tim će pokušati bar današnji obračun da učini zanimljivim za publiku, videćemo koliko će uspeti u tome...

SUPER LIGA ZA ODBOJKAŠICE - DESETO KOLO

Subota

18.00: Partizan - Zvezda

18.30: Inđija - Ub

19.00: TENT - Spartak Subotica

19.00: Železničar Lajkovac - Klek Zrenjanin

Nedelja

18.00: Jedinstvo Stara Pazova - Srem



tagovi

Darko ZakočAleksandar VladisavljevŽOK Crvena zvezdaŽOK PartizanSuper liga Srbije za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara