Ognjen Kajganić (drugi zdesna), sportski direktor Crvene zvezde (©srl.rs)
Ognjen Kajganić (drugi zdesna), sportski direktor Crvene zvezde (©srl.rs)

Kajganić: Zvezda neće više da trpi bezobrazno i bahato ponašanje sudija

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 11:52

“Da smo nastavili meč posle prekida, bilo bi crvenih i plavih kartona i dodatnih nevolja. Nadam se da će da se priča o ovome, o radu sudijske organizacije. Iskreno, sumnjam da će nešto da se promeni”, rekao je sportski direktor crveno-belih

Rukometaši Crvene zvezde nisu hteli da nastave meč drugog kola plej-auta Super rukometn lige Srbije protiv Dubočice u Leskovcu. U 44. minutu, kod rezultata 25:22, sportski direktor crveno-belih Ognjen Kajganić je povukao tim posle gužve izazvane faulom nad pivotmenom Dušanom Andrejevićem, kasnije i svađom klupe gostiju s publikom.

Varnicama je doprinelo i sramno puštanje pesama sa razglasa domaćina. Još jedan šamar za srpski rukomet posle haosa u finalu Kupa Srbije i prekida od skoro 40 minuta zbog divljanja navijača Vojvodine i Partizana u Novom Sadu. Meč u Leskovcu sudili su Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić, dok je Dušan Stojković bio kontrolor.

Izabrane vesti

Sportski direktor Zvezde Ognjen Kajganić je na konferenciji za novinare pojasnio zašto je rekao igračima i stručnom štabu da napuste parket u Leskovcu.

Ovo je moralo jednom da se dogodi, da pukne, da se kaže dosta ovakvom ponašanju sudijske organizacije. Mi više nećemo da trpimo vređanje našeg trenera, nadmeno i bezobrazno ponašanje sudija tokom utakmice. Profesionalci smo, živimo od ovoga. Delegata smo u više navrata upozorili da ako sudijski par nastavi sa ovakvim suđenjem, nećemo ostati do kraja na terenu”, rekao je na konferenciji za medije sportski direktor gostiju Ognjen Kajganić.

20.00: (2,05) Flensburg (8,00) Magdeburg (2,05)

On je istakao da su Mošorinski i Pandžić sudili Zvezdi u Kaću, kada su crveno-beli takođe imali primedbe na račun ovih delilaca pravde.

Imamo iskustvo sa lošim suđenjem ovog para na našoj utakmici u Kaću protiv Jugovića. Da smo nastavili meč posle prekida, bilo bi crvenih i plavih kartona, dodatnih nevolja. Nadam se da će da se priča o ovome, o radu sudijske organizacije. Iskreno, sumnjam da će to da se dogodi, da će biti nekih promena, ali apelujem da se prestane sa vrađenjem i bahatim ponšanjem. Sudije su tu zbog nas, a ne mi zbog njh. Žao mi je što je došlo do prekida, ali moralo je jednom da se stane na put takvom ponašanju”, istakao je Kajganić.

Izvesno je da će utakmica u Leskovcu da bude registrovana sa 10:0 za Dubočicu, a crveno-bele očekuje i novčana kazna, a možda i oduzimanje bodova. Tim iz Ljutice Bogdana je obezbedio opstanak, ali slaba je to uteha za nekadašnjeg šampiona koji 16 godina čeka na titulu, a sedam na trofej.



tagovi

RK Crvena zvezdaOgnjen KajganićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara