Katarina Boseti na prijemu (©CEV)
Katarina Boseti na prijemu (©CEV)

Kjeri pokvario planove favoritu! Koneljano, Skandići i Milano prošli, Novara ispala

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 23:03

Jedno četvrtfinale završeno iznenađujućim rezultatom

Obično kada neko nabraja četiri najbolja tima u Italiji kaže: Koneljano, Vero Volej Milano, Skandići i Novara. Isto to bi rekli poznavaoci odbojke kad bi ih pitali ko su favoriti za ulazak u polufinale Kupa Italije za odbojkašice.

Međutim, sport je zanimljiv baš zbog iznenađenja. Večeras su u četvrtfinalu uloge favorita opravdali Koneljano, Vero Volej i Skandići, ali Novara ne. Četvrti polufinalista, koji je jednom favoritu pokvario planove je Kjeri.

Izabrane vesti

Kad su srpske odbojkašice u pitanju - obe su se radovale. Maja Ognjenović zbog trijumfa Skandićija protiv Pinerola - 3:1, a Teodora Pušić posle pobede Vero Volej Milana protiv Rome - 3:0.

Ekipa u kojoj ulogu dizača ima kapiten srpske reprezentacije izgubila je drugi set, ali je onda u trećem i četvrtom odigrala veoma dobro i zabeležila očekivanu pobedu. Maja je uspešno organizovala igru, a upisala je i tri poena. Antropova se izdvojila sa 21.

Tim za koji igra Teodora Pušić je gotovo ponizio Romu u jednom setu kada je ostavio na pet poena, a u druga dva je dozvolio rivalu da osvoji 16 i 15 poena. Egonu je bila najefikasnija sa 21, ali je za MVP proglašena Alesija Oro, koja je kao dizač skupila čak devet poena.

Kjeri je do iznenađenja vodila Grobelna sa 23 poena, a Koneljano je do sigurnog trijumfa leteo na krilima Izabel Hak - 19 poena.

Fajnal-for Kupa Italije za odbojkašice igraće se 17. i 18. februara u Trstu. U polufinalu će se sastati Koneljano - Kjeri i Vero Volej - Skandići. Srbija će imati sigurno jednog predstavnika u finalu.

KUP ITALIJE ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtfinale

Skandići - Pinerolo 3:1

Koneljano - Firenca 3:0

Novara - Kjeri 1:3

Vero Volej Milano - Roma 3:0


tagovi

danijele santareliMaja OgnjenovićŽOK SkandićiImoko KoneljanoTeodora Pušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara