Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kolaković: Kovačević i Podraščanin konačno u procesu, Mašulović zaslužio da ide

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 14:53

Odbojkaši Srbije započinju treći turnir Lige nacija u utorak od 22.00 protiv Argentine

Jedan, dva, jedan, dva, jedan, dva... Tako su od početka Lige nacija marširali odbojkaši Srbije. Samo što je u njihovom slučaju to izgledalo ovako: poraz, pobeda, poraz, pobeda... Izabranici Igora Kolakovića su se posle svakog izgubljenog meča vraćali i beležili trijumf, zato u ovom trenutku imaju skor 4-4.

Šanse za plasman na Fajnal-ejt i dalje imaju, mada se sada nalaze na devetoj poziciji. Na trećem turniru će pokušati da poprave skor i uguraju se među osam najboljih. Rivali će im biti selekcije Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Izabrane vesti

Ove četiri utakmice Srbija će odigrati u Anhajmu u Kaliforniji.

"Put je bio dugačak, vremenska razlika je devet sati. Prvi dani će proteći u adaptaciji, ali je važno da smo zdravo doputovali. Sa nestrpljenjem čekamo početak turnira. Nismo imali mogućnost da koristimo dvoranu, radili smo u okolini hale i hotela, jer su praktično spojeni. Uradili smo istezanje posle dugog puta, jer moramo da obezbedimo sebi dobar san večeras, a to može da doprinese da bolje spavamo", ispričao je selektor Igor Kolaković prilikom prvog javljanja za OSS iz Anhajma.

Ekipa je doživela i neke promene u odnosu na prethodni turnir - Uroš Kovačević i Marko Podraščanin su prvi put ove godine u sastavu, a posle propuštenog drugog turnira u ekipi je ponovo mladi Veljko Mašulović.

"Kovačević i Podraščanin su konačno u procesu, što nije važno samo zbog ovog turnira, nego zbog Evropskog prvenstva i olimpijskih kvalifikacija, koje veoma brzo dolaze. Važno je da su uz tim. Njihovo iskustvo će značiti, a sad koliko će biti upotrebljivi u igri i sa kojim kvalitetom, videćemo. Što se tiče Mašulovića, zaslužio je da ide na ovaj turnir. To je nije momak koji samo obećava u smislu perspektive, već sad doprinosi radom kvalitetu reprezentacije".

Prvi izazov Srbija će imati protiv selekcije Argentine, to je ekipa koja je eliminisala našu reprezentaciju sa prethodnog velikog takmičenja.

"Prvi vikend je Argentina igrala sa De Čekom, na drugom turniru veoma dobro bez njega. On se sada ponovo vraća u tim. Čeka nas težak zadatak protiv ekipe koja je ispred nas na svetskoj rang listi, koja nas je pobedila u osmini finala Svetskog prvenstva. I koja igra baš dobro. Veliki izazov i velika prilika za nas", zaključio je Kolaković.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - TREĆI VIKEND

Utorak

9.00: (1,90) Brazil - Italija (1,80)

13.00: Japan - Kina

22.00: (1,80) Argentina - Srbija (1,90)



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara