Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)
Mohamed Aziz Aidi (©MN Press)

Metaloplastika 7 od 7, Aziz Aidi rešetao Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 19:51

Arkus Superliga Srbije: Šapčani pobedili crveno-bele sa 30:28 i naneli treći poraz Beograđanima

Nezadrživi Šapčani gaze na startu sezone. U derbiju sedmog kola Arkus Superlige Srbije, Metaloplastika je pobedila Crvenu zvezdu u Šumicama sa 30:28 i ostala jedina neporažena ekipa u šampionatu. Domaćin, oslabljen povredama Rotema Segala i golmana Nikole Perića, pružio je žestok otpor četi Vladana Matića, ali rukometaši Zvezde u finišu nisu imali rešenje za fenomenalnog levog beka gostiju, Mohameda Aziza Aidija.

Bombarder Šapčana je pokazao zašto je jedan od najboljih igrača naše lige. Imala je Metaloplastika prednost od tri gola osam minuta pre kraja - 27:24. Zvezda je mini serijom 3:0 uvela meču neizvesnu završnicu. Nisu Šapčani paničili, trener Matić je uzeo tajm-aut, a stvar u svoje ruke je preuzeo Aziz Aidi. Pogodio je u trenucima kada je pretio pasivan napad gostima, a u sledećem napadu je ponovio bio precizan, uz isključenje Simića. Kada je iz kontre Milovanović vratio +3 gostima - 30:27, činilo se da je meč rešen.

Izabrane vesti

Rukometaši Metaloplastike napravilli su nekoliko grešaka, Simić je promašio zicer, ali je poslednja nada crveno-belih srušena je na 40 sekundi pre kraja, kada je Ramzi Majdub promašio ceo gol. U finišu je sjajan na golu bio iskusni Darko Arsić koji je odbranio udarac Paniću sa sedam metara i skinuo nekoliko ključnih lopti.

Crveno-bele je u većem delu meča držao sjajni pivotmen Branko Kankaraš za koga Šapčani nisu imali rešenja. Zvezda je odigrala mnogo bolje nego pre šest dana protiv Partizana na Banjici, ali manji fond igrača, posebno bekova je bio koban kada se lomilo u poslednjih 10 minuta.

Kapiten Draško Nenadić igrao je samo odbranu, postigao je jedini gol iz kontre u 51. minutu. Bekovi domaćina nisu imali rešenje u napadu u finišu, pogotovo se ispromašivao Petar Panić.

Metaloplastika u svojim vitrinama ima Kup i Superkup Srbije, a sada puca na titulu, dok je Zvezda sve dalje od cilja, plasmana u plej-of. Već su konkurenti odmakli, tri poraza i loša kadrovska situacija ne ulivaju poverenje pred nastavak šampionata.

Igrač meča Mohamed Aziz Aidi je postigao 11 golova, od toga tri sedmerca, a samo je jednom promašio. Tunišanina su pratili Vojislav Brajović sa pet golova i Marko Srdanović sa četiri, dok je u finišu dobru rolu imalo levo krilo Milovanović. Na golu je Darko Arsić imao 13 odbrana, od toga jedan sa linije sedam metara.

Kod Zvezde meč sezone Branka Kankaraša i njegovih devet golova nije bilo dovoljno da se izbegne drugi vezani poraz. Miloš Bujišić je pet puta zatresao mrežu gostiju, a Tunišanin Ramzi Majdub četiri. Solidan na golu bio je Janko Gemalljević sa 12 odbrana.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 7. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Metaloplastika 28:30

Subota

18.00: Proleter Z. - Jugović

18.00: Topličanin – Šamot

19.00: Kikinda – Radnički K.

Utorak

18.00: Vojvodina – Rudar K.

Sreda

18.30: Obilić – Dinamo P.

19.00: Dubočica – Partizan



tagovi

MetaloplastikaRK Crvena zvezdaRukometARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara