Narančić i Janić (©MN Press)
Narančić i Janić (©MN Press)

Novi okršaj Partizana i Vojvodine: Crno-beli bi prvenac, a Novosađani peti skalp ove sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 13:21

Šampion dočekuje ljutog rivala večeras od 19.00 časova u nekadašnjem "Pioniru"

Košarkaši Partizana i Vojvodine sreli su se sinoć u polufinalu Kupa Radivoja Koraća - bolji su bili crno-beli, pa će večeras igrati za prvi trofej sa Crvenom zvezdom. Nešto pre finala u Nišu, na programu je još duel ekipa iz Novog Sada i Beograda - ovog puta odbojkaški.

Već četiri puta ove sezone sastali su se odbojkaši Partizana i Vojvodine i sve obračune dobila je ekipa Marka Narančića. Večeras od 19.00 časova u nekadašnjem "Pioniru" pokušaće klinci iz Srpske Atine peti put da skinu skalp šampionu, a Janićevi momci će juriti prvenac.

Izabrane vesti

Trenutno je Voša u boljoj poziciji - ima 12 pobeda i četiri poraza na drugom mestu. Crno-beli su trećeplasirani sa skorom 11-5. S obzirom na to da se približava kraj ligaškog dela, svaki bod je veoma bitan, tako da bi i večerašnja pobeda mogla da bude jedna od važnijih u borbi za vodeće pozicije.

Prošle sezone Partizan je za Vojvodinu bio prava noćna mora - do sva tri trofeja je stigao upravo preko Novog Sada. Ove takmičarske godine karte su se potpuno okrenule - Matija Milanović i drugari su uzeli Superkup posle trijumfa protiv Partizana, a onda su istog rivala izbacili u polufinalu Kupa. Slavili su i u Superligi Srbije.

Od četiri međusobna obračuna - tri su završena tek posle pet setova. Poslednji je odigran u prvenstvu 24. januara, jer je ta utakmica iz prvog dela bila odložena. Partizan je imao krizni period, ali je posle oporavka bitnih karika uspeo da se vrati na pobednički kolosek. Ipak, i dalje nije kompletan i u najjačem sastavu, pa se najbolja izdanja još čekaju.

Stigao je novi dizač - Kubanac Macano koji bi večeras mogao da dobija šansu da pokaže zašto je izabran da bude pojačanje aktuelnog šampiona.

Vojvodina nema šta da izgubi - može samo da dobije. Igra na gostujućem terenu protiv rivala sa kojim ima međusobni skor 4-0. Definitivno može da se očekuje još jedan neizvestan i zanimljiv duel.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

17. kolo

Crvena zvezda - Mladi radnik 3:2

Spartak Subotica - Borac Starčevo 3:1

Subota

17.00: Radnički - Jedinstvo

18.00: Takovo - Niš

19.00: Partizan - Vojvodina

19.00: Karađorđe - Ribnica

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

17. kolo

Železničar - Radnički 3:0

Subota

16.00: Partizan - Klek

18.00: Ub - Spartak

19.00: Srem - Crvena zvezda

19.00: Jedinstvo - Inđija

Nedelja

18.00: Omladinac - TENT



tagovi

OK VojvodinaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara