Komentari na vest

Odbojkašice Srbije se pobedom oprostile od Lige nacija: Sara i Maja mučile Bugarke, ali je tačku morala da stavi Tijana

M

Moracki zet

pre 11 meseci

@Flash From Past, postovani, cisto da Vas ispostujem i odgovorim... odbojku, posebno zensku pratim od EP 2005 i kvalifikacija za SP 2006 kad su nase djevojke pocele od kvalifikacija od prvog kola kada su u januaru igrale u Sefildu protiv Engleske, Skotkse, Spanikei Albanije na turniru, pa onda drugi turnir u Zagrebu protiv Slovacke, Ceske i Hrvatske pa onda treci turnir u Drezdenu sa Njackom i Poljskom i kada su djevojke otisle na SP dje niko nije vjerovao da ce pobjedu imati a one uzele medelju u Japanu. I dalje stojim iza toga da je LN totalno nebitnije takmicenje od nekadasnje Svjetske lige za muskarce a (Svjetski Gran Pri za zene) , koja takodje nije bila nesto bitno, ali imala je neki smek, posebno u muskoj konkurenciji. U prilog ide i to kada se i kako igra, posle iscrpljujuce sezone, dje se ljudima i ne zivi a ne igra odbojka "za nista". Pravo lice ce se pokazati na EP, SP, kvalifikacijama za OI i samim OI. Sportksi pozdrav Vama i djevojkama svaka sreca u nastavku sezone i mnogo bitnim i jacim takmicenjima.
F

Flash From Past

pre 11 meseci

Toliko je nebitno takmičenje da je FIVB finale Svetske lige 2003 Brazil - SCG proglasila za najbolji meč svih vremena, što svakako i jeste, iako smo mi u tom meču u Madridu na kraju bili poraženi od Brazila. Ali ponavljam, vi što se palite na "pobjede" od 2018. to svakako ne možete znati. Srećom ima nas koji odbojku pratimo sa tradicijom, čisto da vam skrenemo pažnju na to što blage veze sa ovim sportom nemate.
u

ukratko

pre 11 meseci

nemas ti pojma
s

sportski pozz

pre 11 meseci

Ni Bugarke ne mogu da dobiju u 3 ili 4 seta vec mora u 5. Kako je ova ekipa postala toliko nesigurna i izgubila pobednicki mentalitet?! Prosto se vidi da nema energije niti zadovoljstva u igri Srbije od prvog meca. Na EP ima maksimalno 4 ozbiljne skipe - Italija ispred svih, pa Turkinje i Polјакinjе, a mogu da zaprete Nemice i Holandjanke. Srbija? Iskreno, ne b h se kladio da mozemo visoko. Vise ne.
B

Brundo

pre 11 meseci

Sa Gvidetijem nikako.On je dobar tehnicki trener.To znaci da je dobar za individualan rad.Sa Vakifbankom se naosvajao titula jer Vakifbank je pun kao brod pa dovodi odbojkasice koje on hoce.On je najgori izbor za nasu reprezentacije.Ja sam to rekao dana kad je angazovan za novog selektora.Covek nije za tu poziciju.
m

marina M

pre 11 meseci

Uzece one medalju.Opušteno.I muskarci mogu do kraja i medalje
m

mrak

pre 11 meseci

One su i na SP koje su dominatno osvojile igrale 5 setova sa Bugarskom, čisto da se malo podsetite na ovaj podatak. Na Evropskom 2019 isto borba sa Bugarskom. Tako da prestanite više da mračite nakon neuspeha u jednom nebitnom takmičenju kakvo je VNL. Sve je usmereno ka Parizu 2024. Drž se ti bolje rukometa.
B

Brundo

pre 11 meseci

Koja borba 2019. sa Bugarskom?Pobedili smo 3-0.
m

mrak

pre 11 meseci

Od čega je jedan set išao na razliku te 2019. A zašto ignorišeš podatak da i je i sa tim Santarelijem kog dižete u nebesa prošle godine 2 puta igrano sa Bugarskom i oba puta je meč otišao u 5 setova(i u VNL i na SP). Gvideti je prosečne reprezentacije Nemačke, Holandije i Turske vodio do finala EP, a sa tom Holandijom igrao polufinale OI u Riu 2016 i polufinale SP. Pola reprezentacije kroz ceo VNL potpuno van forme(Bjelica, Buša a i Drča) a njih 3 navodim jer su bile glavne na prvom turniru kada je zaredjano 4 poraza i vec je bila situacija iz koje moraš da se vadiš sa svim pobedama do kraja.
B

Brundo

pre 11 meseci

Nema dizanja u nebesa nikoga.Postoji bolji i losiji igraci.Isto i selektori.Gvideti je bolji trener od Santarelija.Santareli je bolji selektor.I Gvideti nije igrao polufinale SP 2018 sa Holnadijim.Tada je vec trenirao Tursku.Nije on pravi izbor za selektora reprezentacije.Ali, ja nisam u OSS i ne odlucujem.Ja vidim stvari i citam izmedju redova.Ne bi me cudilo da su Turci platili OSS da otpusti Santarelija.Osvojio zlato na SP i onda otkaz.Ko radi to?Ko?
m

mrak

pre 11 meseci

Svejedno on je taj tim Holandije oformio i sa njim su igrale i polufinale OI i finale EP. Santareli vec u decembru nakon Svetskog klupskog potvrdio da ima ponude od Turske i da mu to imponuje i ti bi da nekog vučeš za rukav da ostane? Zamisli žaliti za likom koji na tajm out-u priča da jedan Brazil nema kvalitet?
B

Brundo

pre 11 meseci

Kad gubimo Gvideti uvodi Tijanu Boskovic da jurimo rezultat.Kad trebamo da stvorimo razliku on je drzi na klupi.Ona je odbojkasica za povecavanje prednosti a ne za jurnjavu rezultata.Covek ne zna prvu postavu.Mesa karte, pa pravi hiljadu izmena i hiljadu kombinacija.
I

Idemo dalje

pre 11 meseci

Po meni je bolje da smo sada zavrsili takmicenje, nego da smo otisli tamo ispali u prvom mecu ili osvojili 4. mesto. Ne treba praviti dramu, nasem stilu igre ne odgovara ovakvo takmicenje, godinama nasih igracica i slicno.. italija je sa mladim timom dosla do f8 ali nazalost ne mozemo porediti nasu bazu sa njihovom. Poljska je relativno mlad tim, nemacka isto (nije bolja od nas).. ne zaboravite da 2018. kada smo osvojili svetsko, isto smo izgubili na finalnom turniru od turske i usa, pa je bila prica kako je nasim uspesima kraj, a mi 4 godine posle toga stalno osvajamo medalje.
S

Samo sever

pre 11 meseci

Gvido kriv Nisam srećan jer Srbija nije na finalu, što ne vidim Srbiju na finalnom turniru, jer verujem da je Srbija zaslužila da igra na svakom finalu jer ima izvanredan tim. Ove godine se to nije desilo i preuzimam svu odgovornost na sebe. Treba mi malo više vremena da još bolje sve razumem. Ovo je najbolji tim na svetu. Evo sta je rekao nakon 9 mesta.OK imas najbolji tim i igracicu na svetu to si rekao i to znamo.Ovo je bilo upoznavanje sa ekipom.Vise nema orava na kiks.Bez medalje na eveooskon ili u slucaju kiksa za olimpijadu odmah smena. Smenjeni su Grbic i Kovac tako da moze i on.
m

marina M

pre 11 meseci

Dala predlog Marina.Da se naprave jake lige u Srbiji i da se odbojkasice i kosarkasice koje su preko vrate u Srbiju.Za reprezentaciju bi to bila velika stvar.Za dva kosarkasa Zvezde i 2 iz Partizana mozete platiti sve odbojkasice i kosarkasice Srbije.Para izgleda ima nisu problem.Samo da se uloze i u zenski sport.
p

panter crni

pre 11 meseci

Ugovor Pantera je kao ugovori cele zenskae odbojkaske reprezentacije,sem Tijane. Ugovor Kampaca je sigurno kao cela zenska kosarkaska reprezentacija ali i sa strucnim stabom. Samo sto zenski sport klupski niko ne prati. U Srbiji sve da se vrate bile bi prazne hale.Tako da...Srbija je zemlja muske kosarke i fudbala.U ostalim sportovima se prate reprezentacije i eventualno finale kupa i plej ofa za klubove!
M

Moracki zet

pre 11 meseci

Ajde realno pricajuci, kad nam je ovo takmicenje bilo bitno u zenksoj a i u muskoj konkurenciji. Svi znamo kako su nam zene jake bile prethodnih godina, a LN npr 2019 zavrsavamo na 13. mjestu sa svega 5 pobjeda, 2021 jos giri ucinak 13. mjesto samo 4 pobjede od 15 utakmica.. i dje je bio ptoblem? Takmicenje koje sluzi iskljucivo da se da sansa mladima, da se takticki i tehnicki uigraju i apsolutno nista vise. Mada, sta vam imam i pricati, sami cete vidjet da ce djevojke biti na svom vrhuncu kad bude bilo najbitnije. I da... nemojte onda pricati kako su one nas ponos, dika, lavice, orlice i tako to... 😁
F

Flash From Past

pre 11 meseci

2009te u Beogradskoj Areni finale Brazil Srbija pred 20tak hiljada navijača. Tada se zvalo Svetska liga. Ali naravno to vi što pratite "pobjede" od 2018te godine ne možete da znate. Za vas je ipak sport kamena s ramena i slično, pa ste se priučili preko noći u istaknute poznavaoce odbojkaške igre.
0

07

pre 11 meseci

Itekako je bitno ove godine LN pogotovo za bodove i tabelu Svetske rang liste a onda i za kvalifikacije za OI. Sad u pred olimpiskoj godini svako takmičenje je važno i treba što bolje odigrati
D

Dachaa

pre 11 meseci

Cilj ispunjen nema sta
L

Lose

pre 11 meseci

Vratite Santarelija hitno, ovaj ce nas unistiti kao Turkinje sto je.
B

Belgrano

pre 11 meseci

Gvideti je kriminalno los trener.
s

samo polako

pre 11 meseci

Tijana ulazi 5 set za Bugarsku.Ako bez nje ostale nemogu sa dobiju Bugarsku onda smo u problenu.Gvideti menjaj nesto u radu ovo nema.smisla.
v

vldblk9a

pre 11 meseci

Na svetskom prvenstvu koje su devojke osvojile bez poraza Srbija je takodje jedva dobila bugarsku sa 3:2.
n

nije ovo liga prvaka

pre 11 meseci

Tamo grupa 4 ekipe i 2 idu dalje.Imas jednu jaku,jednu prosek ekipu i 2 ekipe koje su tu zalutale.Malo bolji tim ide u cetvrtfinale.Medju 8 se zna koje 4 idu u polufinale.Odigras tih 8 utakmica za 5 meseci i onda polufinale odatle se i igra.Ovde Liga nacija 3 ili 4 kontinenta menjas za mesec dana i najbolje ekipe sveta igraju.Igras svaki ili svaki drugi dan.Svaka utakmica derbi.Nije lako uci medju 8.Gvideti je unistio za mesec dana samopouzdanje devojkama.Nema energije u rimu.Rekao podmladjuje tim.Vratio Maju i uveo Uzelac. Oko 100 000 je bila razlika za Danijela.Plasman na finalni turnir bi doneo te pare u savez.Turska ide na finalni turnir
R

Ranko KG

pre 11 meseci

Želimo na finalni turnir, Srbija želi da svako takmičenje završi na pobedničkom postolju, trudiću se da izaberem najbolje devojke, Izjava Gvidetija pred pocetak LN....
k

komsijski

pre 11 meseci

Bugarskoj je mec znacio.Dosli su do.boda za opstanak.Gvideti nije trener za Srbiju.Jedno je klub drugo reprezentacija.Za 25 godina nema trofej.Tesko da i sa Srbijom moze do njega.Vreme ce pokazati...
n

nick123

pre 11 meseci

Ne pratim mnogo odbojku ali koliko se secam uvek nase počnu sporo godinu ali onda završe najvažnije takmičenje sa titulama . Ne znam ove godine da li ima neko bitno takmičenje
d

dfgfghjkk

pre 11 meseci

Ima evropsko prvenstvo pa kvalifikacije za olimpijske igre. Ovaj VNL se igrao bez ozbiljnijih pripremama. Guideti je imao 7 dana sa devojkama pre prve utakmice.
B

Brundo

pre 11 meseci

Neverovatno je da nikoga nismo pobedili sa 3:0.Cak nam je i Hrvatska uzela set.Tajland sa najnizim odbojkasicama nam je uzeo dva.Slaba Bugarska isto dva.
č

činjenica

pre 11 meseci

Ta slaba Bugarska nam je na SP isto uzela 2 seta i igrali smo 5 setova sa njima tada, iako smo ukupno na SP izgubili samo 5 setova 2 su bila izgubljena od Bugarske. Na EP 2019 isto smo se mučili sa njima, uvek protiv nas igraju jako dobro.
B

Brundo

pre 11 meseci

Bravo Gvideti, ovo nisi uspeo da izgubis.Bitno da si selektor do kraja 2024.Uopste ne licimo na reprezentaciju koja je dvostruki uzastopni sampion sveta.Bice veliki rezultat ako se na EP plasiramo u polufinale i udjemo u borbu za medalje.