Ni rezultatsko rasterećenje nije uticalo na efikasnost u Surdulici

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 20:17

Bez golova u okršaju Radnika i Spartaka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Utakmica između Radnika i Spartaka nije imala rezultatski značaj, ali to nije uticalo na efikasnost napadača dva tima, pa je u 36. kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige došlo do podele plena najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Izabrane vesti

Davno prežaljeni Surduličani ovim remijem stavili su tačku na utakmice na domaćem terenu u Mozzart Bet Superligi Srbije. Daleko od toga da nisu imali svoje prilike, ali gola nije bilo ni na vidiku, te ovu sezonu završavaju sa neslavnom jednom pobedom pred svojim navijačima. Sa druge strane Subotičani su produžili seriju od sedam utakmica bez poraza.

Gledali smo dva kontrasna poluvremena, u prvom domaći su bili mnogo konrektniji rival. Ta situacija na terenu bila je aktuelna sve do 60. minuta kada su "plavi golubovi" preuzeli inicijativu i do poslednjeg minuta utakmice pokušavali da dođu do pobede.

Prvi deo igre protekao je uz dosta prekršaja i nizak intenzitet igre. Domaći su bili konkurentniji i u nekoliko navrata ozbiljno su zapretili debitantu na golu Spartaka, Marinu Duliću, momku rođenom 2005. godine. Prvu veliku priliku za Radnik imao je Kadijević, izbacio odbranu Spartaka iz stroja i uputio šut koji je delovao više nego precizan, ali je lopta pogodila unutrašnji deo stative, te je čista sreća spasila mladog golmana Subotičana od primljenog gola. U 37. minutu ponovo je Radnik mogao do vođstva, Hajdarević je sjajno pronašao Anđelkovića koji šutira sa nekih 17 metara, ali pored gola. S druge strane gosti su napadali preko Kolinsa i Todoroskog ali bez konkretnih situacija za pogodak te se na poluvreme odlazi sa 0:0.

Tek sredinom drugog poluvremena fudbaleri Spartaka prvi put su imali konkretnu akciju, Todoroski upućuje udarac u bliži ugao ali Ranđelović uspeva da otkloni opasnost i od svega videli smo samo korner za goste. Šef struke gostujuće ekipe Miloš Kruščić izvršio je trostruku izmenu nakon koje se ekipa potpuno probudila. Ubiparip je svega nekoliko minuta nakon ulaska u igru već stvorio priliku za pogodak ali je lopta prošla tek pored stative. U 75 . minutu odigrala se parada promašaja pred golom Radnika i pravo je čudo kako se lopta nije našla u golu. Visoku loptu primio je i šutnuo Ubiparip, da bi odbitak prihvatio Bogičević ali njegov udarac završava iznad gola. Gosti su bili sve produktivniji i konkrektniji kako se kraj utakmice približavao. Međutim nedostajalo je tako reći- fudbalske sreće na obe strane i utakmica je završena rezultatom kojim je i počela, 0:0.

U narednom poslednjem kolu fudbaleri Radnika od Superlige opraštaju se na krovu protiv Voždovca dok će Spartak na svom terenu ugostiti IMT.

FK RADNIK SURDULICA - FK SPARTAK (0:0) 0:0

Stadion: Gradski stadion, Surdulica

Sudija: Jovan Šegrt

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 6-Vranjanin 6 (od 46. Milićević 6), Stojanović, Kadijević 6.5, Jović (od 65. Kunić 6) - Gašić, Oraščanin- Anđelković 6.5, Hajdarević 6 (od 84.Stojković -), Čumić 6.5 (od 77. Šovšić -) Bogdanović 6 (od 84. Tomašević -).

SPARTAK (5-3-2): Dulić 6.5- Kerkez 6, Krsmanović 6 (od 46. Prijović 6) ,Tošeski 6 (od 59. Mijić 6) Bogićević 6, Dunđerski 6 (od 59. Stanojev 6)- Đurasović 6 , Todoroski 7, Ćalasan 6 - Atule Kolins 6 (od 59. Ubiparip 6.5) , Babić 6 (od 80. Tomović -).

Igrač utakmice: Andrej Todoroski 7

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (ŠESTO KOLO PLEJ-AUTA)

Subota

IMT - Voždovac 2:1 (1:1)

/Zulfić 19, Luković 51pen - Flemings 16/

Radnički - Javor 1:2 (0:0)

/Vukić 68 - Bosić 72, Obradović 76/

Železničar - Novi Pazar 3:1 (1:1)

/Stanković 3, Romanić 82, Kahvić 90+3 - Petković 45/

Radnik - Spartak 0:0



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara