Odbojkaši Italije (©CEV)
Odbojkaši Italije (©CEV)

Odbojkaška simfonija u Rimu: Italijani rođeni za velika dela, braniće evropsku titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 22:56

Azuri u polufinalu Evropskog prvenstva pred domaćom publikom bolji od olimpijskih šampiona Francuza - 3:0

Gledaće publika u Rimu reprizu finala Svetskog prvenstva u borbi za evropsku titulu! Italijani i Poljaci sasvim zasluženo došli su do samog kraja i u subotu će igrati za zlatnu medalju. Azuri će pokušati da odbrane tron, a Grbićevi izabranici da dođu na krov Evrope prvi put još od 2009. godine.

Simone Đaneli i drugari su pred domaćim navijačima u Rimu večeras izveli pravu odbojkašku simfoniju. Pokazali su sav raskošan talenat koji poseduju, vrhunski kvalitet koji ih je u prethodne dve godine doveo do svetske i evropske titule. Još jednom su potvrdili da su generacija koja može još dugo da vlada... Ovog puta morali su da im pruže ruku i čestitaju olimpijski šampioni Francuzi - 3:0 (25:21, 25:19, 25:23).

Izabrane vesti

Odgrali su Trikolori sasvim dobru utakmicu, ali ono što su radili Azuri radili na terenu je stvarno neverovatno. Počev od čarobnjaka Đanelija, preko fantastičnog primačkog tandema Mikjeleto - Lavija, pa do korektora Romana Jurija... Mlada ekipa, a tako puna samopouzdanja. Iz svakog njihovog poteza se vidi koliko su sigurni u sebe, koliko veruju u svaki poen, servis, odbranu... Publika je uživala, definitivno.

Danijele Lavija (CEV)Danijele Lavija (CEV)

Od prvog do poslednjeg poena mlada ekipa italijanskih odbojkaša znala je šta radi, znala je šta želi i kojim putem treba da ide. U svakom setu pravili su domaći razliku baš kad je to bilo najpotrebnije, zaustavljali su nalete protivnika i izbegavali neizvesne završnice...

Andrea Đani je u jednom trenutku morao na teren da pošalje i jednog od najboljih igrača sveta Ervina Ngapeta - koji se i dalje vraća u formu posle povrede, zbog koje nije mogao da pomogne drugovima tokom većeg dela takmičenja. Više nije bilo mesta za čuvanje, jedino adut za preokret bio je primač servisa koji dugo pripada svetskoj top klasi. I pored nekih vanserijskih poteza, nije uspeo da donese preokret na terenu. Italijani su bili jednostavno jači.

Odbrana, blok, napad, sevris... O dizanju Đanelija nema potrebe mnogo ni pričati. Teško je rečima i dočarati šta je taj čovek radio, kako su izgledala ta razigravanja ili kuvanja.

Najviše se oslonio na Jurija Romana, koji je bio najefikasniji sa 15 poena (napad 24-14, 58 odsto). Danijele Lavija je nanizao 13, a Alesandro Mikjeleto devet. Čak šest poena je upisao dizač Simone Đaneli.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Polufinale

Četvrtak (Rim)

Poljska - Slovenija 3:1 (23:25, 25:21, 25:20, 25:21)

Italija - Francuska 3:0 (25:21, 25:19, 25:23)


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija ItalijeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeEvropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara