Dušan Trtović protiv Novog Beograda (©Reuters)
Dušan Trtović protiv Novog Beograda (©Reuters)

Partizan ide na sve ili ništa, Liga šampiona odavno nije bila tako blizu

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 10:19

Crno-belima potrebna još jedna pobeda da bi izašli u kvalifikacije, Radnički na “Banjici” igra za opstanak u seriji...

Na titulu Partizan čeka pola decenije i pričekaće još malo. Bar godinu dana. Nisu uspeli crno-beli da prirede senzaciju, izbace Novi Beograd i uđu u finale, ali bi mogli da izađu u Ligu šampiona. Koliko šampionski pehar zaobilazi “Banjicu” toliko ga zaobilazi i elita. I sećanja crno-belih na poslednje učešće u grupnoj fazi najboljeg evropskog takmičenja nisu najlepša.

Parni valjak je u sezoni 2017/2018 bio bez ijednog osvojenog boda u grupnoj fazi. Godinu dana kasnije to je “zadesilo” i Crvenu zvezdu. I dok su crveno-beli od tada bili i biće deo društva najboljih - za iduću sezonu izborili direktan plasman ugrupnu fazu - Partizan nije bio ni blizu Lige šampiona. Zbog toga će tim Miloša Korolije protiv kragujevačkog Radničkog krenuti na sve ili ništa, bolju šansu od ove teško će dobiti.

Izabrane vesti

Crno-belima je potrebna još jedna pobeda da bi izašli u kvalifikacije za Ligu šampiona i stekli priliku da se pridruže Novom Beogradu i Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, dok Radnički igra za opstanak u seriji i majstoricu u Kragujevcu. Kako god da se završi, Srbija bi potencijalno na jesen mogla da ima tri predstavnika u grupnoj fazi, što je samo dva puta zabeleženo u srpskom klupskom vaterpolu.

Prvi put u sezoni kada se Crvena zvezda popela na krov Evrope - pre ravno deset godina - Partizan igrao u polufinalu Lige šampiona, a Vojvodina u grupnoj fazi. A, drugi put prethodne sezone kada su deo elite bili crveno-beli, kragujevački Radnički i Novi Beograd.

Igraće i Partizan i Radnički naredne sezone na međunarodnoj sceni, to je neupitno. Međutim, nije isto hoće li se okušati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i doći u poziciju da igraju u grupnoj fazi ili će izaći u Kup Evrope. Ambicije oba tima i letnji prelazni rok umnogome će zavisiti od ishoda ove serije. Kragujevčani su imali poteškoća prilikom branjenja kontranapada i kada je u završnici lopta bila kod Lovra Miloša. Ne budu li pronašli put i način da zaustave nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca - sve bi moglo da bude gotovo u beogradskom hramu vaterpola.

A neće biti jednostavno kragujevačkom klubu to da učini...

Skraćena je rotacija Radničkom. Luka Pljevančić doživeo je frakturu nosa, Josip Vrlić povredio vilicu i to se odrazilo na izdanja ekipe Uroša Stevanovića, koja je u slobodnom padu u drugom delu sezone. Ipak, dao je Radnički znake života u Ligi šampiona, pobedio je na gostovanju Hanoveru i prekinuo niz loših rezultata.

Nikola Lukić i Aleksa Ukropina su u Nemačkoj podsetili kako su u prvom delu sezone tresli mreže, odskočio je i bek Nemanja Stanojević, pa u Kragujevcu imaju razloga za optimizam, iako su priterani za zid. Ali da će biti lako - neće. Mnogo toga zavisiće od Partizana.

SUPERLIGASRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (DRUGA UTAKMICA)

Utorak

20.00: Partizan - Radnički /prva utakmica 10:8/

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (DRUGA UTAKMICA)

Sreda

20.00: Crvena zvezda - Novi Beograd /prva utakmica 8:13/

***Igra se na dve dobijene


tagovi

VK PartizanVK RadničkiSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara