(MN Press)
(MN Press)

Minsko polje na Banovom brdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 13:22

Partizan već tri godine ne zna za pobedu na stadionu Čukaričkog, gde od 18.30 gostuje bez Svetozara Markovića, dok domaćin ne računa na Cvetkovića, ali tu su Adžić i Pavkov

Evropski duel na Banovom brdu. Oscilirali su tokom sezone i Čukarički i Partizan, imali svetlih i kriznih trenutaka, ali bi u završnici mogli da se domognu projektovanog cilja: Brđani da se plasiraju u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde su bili i jesenas, a tim iz Humske u stazu koja vodi ka Ligi šampiona. Deluje da ne mogu zajedno na međunarodnu scenu, zbog čega obračun dva crno-bela tima (18.30, TV Arena Premium 1) privlači pažnju, pošto jedan neće ispuniti zadatak.

Za Partizan je ovo „polufinale“, jer mu je u završnom kolu ostao meč sa kragujevačkim Radničkim (direktnim rivalom Brđana) kod kuće kako bi odbio nalet TSC (u isto vreme danas gostuje u Lučanima) i zadržao drugo mesto. Razlika je samo dva boda i zato bi eventualni kiks uneo nemir u ekipu Alberta Nađa. Ona je u minulom kolu napokon dobila meč, posle mesec i po dana pauze, tako što je savladala Mladost iz Lučana, ali sad dolazi na teritoriju na kojoj se oseća neprijatno.

Izabrane vesti

Stadion Čukaričkog je pravo minsko polje za Partizan. Tamo nije dobio od maja 2021: jednom je odigrao bez golova, a poslednja tri puta je poražen. Čak i kad je delovalo da bi mogao da se spase, pošto je nadoknadio dva gola minusa, poklekao je u nadoknadi utakmice poslednjeg kola osnovnog dela prvenstva (2:3).

Tad su po Parni valjak fatalni bili Đorđe Ivanović i Bojica Nikčević, a obojica igraju sjajno tokom proleća i veliki su aduti Čukaričkog koji se uzda i u domaći teren. Na njemu je u seriji od četiri pobede i osam utakmica bez poraza, a ako znamo da su se tamo u poslednje tri godine radovali samo TSC, Crvena zvezda i IMT postaje jasno odakle crpi snagu u pokušaju da pretekne kragujevački Radnički i izdrži trku sa Vojvodinom za četvrto mesto na tabeli.

U timu iz Humske ponovo neće biti Svetozara Markovića (povreda će ga odvojiti od terena do kraja sezone), pe će štoperski tandem činiti Bojan Kovačević (bivši prvotimac baš Čukaričkog) i Aleksandar Filipović, dok Brđanima nedostaje Mihajlo Cvetković (sa kadetskom reprezentacijom Srbije), dok su se od povreda oporavili Luka Adžić i Milan Pavkov.

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (ŠESTO KOLO PLEJ-OFA)

Četvrtak

Radnički 1923 – Vojvodina 0:0

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)

/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45/

Petak

18.30: (2.80) Čukarički (3.40) Partizan (2.50)

18.30: (6.00) Mladost (4,10) TSC (1.55)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Bojan KovačevićFK PartizanČukarički

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara