Žoao Pedro da Silva (©AFP)
Žoao Pedro da Silva (©AFP)

Samba na Slanoj bari: Brazilac u Vojvodini

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 15:08

Reprezentativac južnoameričke države Žoao Pedro da Silva novi je rukometaš srpskog šampiona

Partizan je krenuo jako, a ne da se i šampion, aktivirao se na tržištu. Vojvodina ostaje bez sve trojice pivotmena na kraju sezone. Luka Rogan ide u Lajpcig, Živan Pešić u Ohrid, a Nemanja Ratković u Partizan. Pre dva meseca je dogovoren transfer nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Srbije Branka Predovića iz Gorenja iz Velenja, a uprava desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije je rešila da se pojača i na bekovskoj poziciji.

Na Slanu baru stiže srednji bek Žoao Pedro da Silva, brazilski reprezentativac koji je ove sezone igrao za rumunski ĆSM Bukurešt, piše specijalizovani portal Balkan-handball. On je dugogodišnji reprezentativac ove južnoameričke zemlje, a ima i zavidno iskustvo u Evropi.

Izabrane vesti

Silva je branio boje Pineirosa u otadžbini, Barselone B, Ademar Leona, Šamberija, Benfike, Steaue, španskog Puento Henila, dok je prošle sezone bio u drugom planu u redovima šampiona Rumunije Dinama iz Bukurešta.

Karioka ima 30 godina i pojačaće konkurenciju Belorusu Borisu Puhovskom, koji je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Lalama, i svi se nadaju da će da se vrati na teren i Stefan Dodić koji je skoro celu ovu sezonu propustio zbog povrede kolena.

Za Brazil je debitovao na velikom takmičenju 2015. godine na SP u Kataru, a bio je u timu i prošlog meseca u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, ali Brazil nije uspeo da se kvalifikuje na najveće sportske igre.

Vojvodinu narednog meseca napušta i desno krilo Darko Milenković koji odlazi u nemačkog četvrtoligaša Lokomotivu iz Pirne.

Četu Borisa Rojevića u ponedeljak (19.00) čeka prvi meč finalne serije plej-ofa Superlige Srbije protiv Metaloplastike. Igra se na dve dobijene.



tagovi

RK VojvodinaŽoao Pedro Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara