Luka Gladović (©MN Press)
Luka Gladović (©MN Press)

Partizan ostao bez najvećeg talenta! Novi Beograd uzeo dva crno-bela bisera

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 13:09

Luka Gladović i Marko Dimitrijević sele se u redove srpskog i regionalnog prvaka

Možda i najveći talenat srpskog vaterpola naredne sezone neće nastupati u crno-beloj kapici. Luka Gladović odlazi sa Banjice, ali ne daleko. Ostaje u glavnom gradu Srbije i ide na drugi kraj grada – na Novi Beograd! Srpski i regionalni prvak je sve dogovorio sa momkom koji je sa samo 17 godina zaigrao na Svetskom prvenstvu, a u paketu sa njim iz Partizana dolazi i Marko Dimitrijević.

U Novom Beogradu su spremni za veliki restart, za podmlađivanje seniorskog tima i pružanje šanse nebrušenim dijamantima da se razvijaju u najboljim uslovima. Slobodan Soro je u podkastu Pod kapicom otkrio da je sve utanačeno sa Lukom Gladovićem i Markom Dimitrijevićem, oni su zalog za budućnost, a govorio je i o ulaznim i izlaznim transferima.

Izabrane vesti

Jedna stvar je sigurna: Alvaro Granados je završio misiju na “11. aprilu”. Potvrdio je i Slobodan Soro da će se španski as i Novi Beograd rastati ovog leta, izvesno će njegova naredna stanica biti Pro Reko, no imaju još neka nedovršena posla. Pre no što spakuje stvari može sa srpskim i regionalnim šampionom da podigne trofej u Ligi šampiona. Prethodne sezone, po dolasku u klub, izmakao mu je najdragoceniji pehar.

Od ranije je poznato da će kapiten Filip Filipović završiti karijeru, postoje indicije da bi isti potez mogao da povuče i Duško Pijetlović. Ono što je novo jeste da će Angelos Vlahopulos ostati u Novom Beogradu. Sa Nikolom Jakšićem, koji je na oku Pro Reka, sve je otvoreno, a pre Marka Dimitrijevića i Luke Gladovića stigao je levoruki crnogorski reprezentativac Đuro Radović.

Što se tiče Partizana, ponovo egzodus sa Banjice. Žoao Pedro Fernandes je još zimus postigao dogovor sa OSC Budimpeštom, talentovani Zoran Božović bi mogao u Špandau, koji se povezuje i sa Nikolom Kojićem iz kragujevačkog Radničkog. A, crno-bele bi tokom leta mogao da napusti i srpski reprezentativac Petar Jakšić.

Sve u svemu, teško da u Partizanu mogu da očekuju iskorak na rezultatskom planu. U nedavno završenoj sezoni sedmostruki evropski prvak je u Srbiji zauzeo peto mesto, dok je iz Jadranske lige ispao.


tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK PartizanLuka GladovićMarko DimitrijevićAngelos VlahopulosNikola JakšićPetar Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara