(©CEV)
(©CEV)

Partizan već završio takmičenje u Kupu Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 13:29

Crno-bele odbojkašice nisu uspele da pobede Inđiju u osmini finala

Veliki broj klubova u Srbiji je juče i zvanično započeo novu sezonu. Igrale su se utakmice osmine finala Kupa Srbije, na kojima su uglavnom favoriti odnosili pobede.

U muškoj konkurenciji plasman u četvrtfinale obezbedili su odbojkaši Crvene zvezde, Spartaka, Mladog radnika, Vojvodine, Takova i Ribnice. Danas su na programu još dva meča, a sastaju se Partizan - Vranje i Radnički - Borac Starčevo.

Izabrane vesti

Kod dama kartu za narednu fazu uzele su igračice Crvene zvezde, Uba, Spartaka, Jedinstva, Srema, Železničara i Inđije. U ponedeljak će u poslednjem duelu snage odmeriti TENT i Zlatibor.

Najzanimljivija utakmica u ženskoj konkurenciji odigrana je u dvorani Master, gde je Inđija savladala Partizan - 3:2 (25:21, 22:25, 25:11, 18:25, 16:14).

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Znamo ko je rival i da smo tu negde sličnog kvaliteta", rekao je trener Partizana Nenad Živanović za sajt OSS. "Na kraju ostaje žal što nismo imali malo bolju reakciju ranije. Mi smo svojim greškama iz idealnog prijema gurali rivala ka napred. To nam se negde obilo o glavu. Na kraju kada smo kad smo se stegli, kad smo pokazali želju da dobijemo, onda je bilo sve na jednu loptu. Nije nam se vratila te sreća, koju iskreno nismo ni zaslužili. Mislim da je zaslužena pobeda Inđije... Mi moramo da budemo bolji".

U taboru Inđije su bili zadovoljni zbog trijumfa i plasmana u četvrtfinale.

"Izgleda da će nas i ove godine čekati mnogo ovakvih stresnih mečeva, koji su najlepši za publiku, a najteži za nas koji smo na terenu", izjavio je trener Inđije Nikola Jerković. "Čudna utakmica, sa mnogo promena raspoloženja i ritma. Čini mi se na kraju da smo zaslužili da se plasiramo u četvrtfinale Kupa. Uvek je lepo kada sezonu startujete pobedom. Mi smo se potrudili da to učinimo, bez obzira na dalji ishod takmičenja u Kupu. Borili smo se - to je važno. Ima još mnogo nedostataka, koje moramo da popravimo, pre svega igru sa srednjim blokerima. U tom delu smo bili slabi, ali opet je i to bilo dovoljno da se dobije 3:2. Predstoji nam analiza i priprema, već za sedam dana igramo novu utakmicu sa Partizanom u prvom kolu lige. Taj meč je važniji od ovog, sigurno. Nadam se da ćemo biti za nijansu bolji".

OSMINA FINALA KUPA SRBIJE U ODBOJCI

Muškarci

Crvena zvezda - Kulpin 3:0

Spartak - Jedinstvo 3:0

Mladi radnik - Mladenovac 3:0

Vojvodina - Novi Pazar 3:0

Takovo - Karađorđe 3:2

Ribnica - Niš 3:1

Nedelja

17.00: Partizan - Vranje

17.00: Radnički - Starčevo

Žene

Spartak - Novi Sad 3:0

Ub - Desetka 3:0

Crvena zvezda - Radnički 3:0

Jedinstvo - Crno-bele 3:0

Srem - Klek 3:0

Železničar - Omladinac 3:0

Partizan - Inđija 2:3

Ponedeljak

19.00: TENT - Zlatibor


tagovi

ŽOK Partizankup srbije u odbojciOK InđijaOK Crvena ZvezdaŽOK Železničar LajkovacŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara