Pjetro Filjoli (©MN Press)
Pjetro Filjoli (©MN Press)

Pro Reku pripao triler, Di Fulvio poslao Olimpijakos na Novi Beograd u četvrtfinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 21:14

Poznat je kompletan kostur završnog turnira…

Otklonjene su i poslednje dileme, večeras je napravljena projekcija kostura za Fajnal-ejt Lige šampiona. Aktuelni evropski šampion Pro Reko dobio je triler protiv Olimpijakosa, Sandro Sukno je izašao kao pobednik iz novog duela sa Igorom Milanovićem, a Frančesko di Fulvio poslao Grke na Novi Beograd u četvrtfinalu – 10:9.

Novi Beograd i Olimpijakos činiće jedan četvrtfinalni par, ali to neće biti jedini derbi na startu nokaut faze. Ništa bolje nije prošao ni Pro Reko, iako je slavio na Punta Santa Ani u poslednjem kolu grupne faze. Desetostruki prvak Starog kontinenta će u četvrtfinalu igrati protiv Ferencvaroša, dok su ostali parovi: Barseloneta – Jug i Breša – Vuljagmeni.

Izabrane vesti

Moglo je da bude i drugačije da dođe i do rokade, te da se odmah igra repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampina, ali su Gergo Zalanki i Frančesko di Fulvio spustili rampu i preprečili prolaz vlasniku 37 titula u Grčkoj do druge pozicije. Levoruki mađarski bombarder je doneo prednost ekipi Sandra Sukna u Đenovskom zalivu u poslednjem kvartalu, da bi italijanski reprezentativac pogodio pobedu 50 sekundi pre kraja.

Ništa Olimpijakosu ne bi značilo ni da je osvojio bod na Apeninima, ne bi se promenilo stanje na tabeli. Kako god, imali su pirejski crveno-beli dobru proveru pred duele u kojima neće smeti da zakažu i neće imati prostora za loš dan. Pride su igrali na otvorenom bazenu i pokazali da mogu da se nose sa najtrofejnijim evropskim klubom.

Konstantinosa Genidunijasa nije služio šut – pucao 0/6 – Filip Filipović nije forsirao – jedanput opalio i pocepao mrežu – a na zavidnom nivou bili su levoruki Marton Vamoš i Janis Funtulis. Hrvatskom golmanu Marku Bijaču su najviše problema pravili Gonzalo Ečenike i Gergo Zalanki, obojica su dali po tri gola, a Frančesko di Fulvio se sit ispromašivao… I onda odapeo strelu kada se meč lomio.

Pro Reko je odradio što je do njega, ali da bi išao na Vuljameni u četvrtfinalu bilo mu je potrebno čudo. Barseloneta se nije igrala sa čašću i obrazom, Elvis Fatović maksimalno je utegao ekipu za poslednju utakmicu u grupnoj fazi, nadigrao Dinamo Tbilisi i odbranio prvo mesto – 13:6.

Utakmica u Kataloniji bila je gotova i pre no što je počela. Žurilo se Barseloneti da završi posao i fenomelnanim procentima šuta u tome je uspela. Već sredinom treće četvrtine gruzijski klub se pomiri sa porazom. Ništa nisu promašivali domaći igrači i na kraju su imali učinak od 18 ispaljenih šuteva – 13 ih je bilo precizno. Prdnjačio je Alberto Munaris sa tri gola, a jedan manje dali su Felipe Perone, Mark Larumbe i Alehandro Bustos.

Radnički je grupnu fazu Lige šampiona zatvorio sa dve pobede. Posle trijumfa u Hanoveru, kragujevački klub je slavio i u predgrađu Atine. Poraz nije koštao Vladimira Vujasinovića, već je Vuljagmeni obezbedio prohodnost na finalni turnir u Beogradu – 10:9. Ali, da su tim Uroša Stevanovića i splitski Jadran, koji je nadigrao Hanover na Poljudu (12:8), ranije podigli nivo igara…

Imaće za čime da žele, ali ova i prethodna sezona su im za nauk. Minimalne greške i porazi na domaćem terenu, pa i remiji imaju skupu cenu. Sa njima se ne može do same završnice. Vuljagmeni je grešio na kraju, sve je predupredio. Padao je kroz sezonu, ali sporo, baš kao i u poslednjoj utakmici. Ušao je u četvrtinu odluke sa prednošću, međutim, dopustio je vicešampionu Srbije da sveže tri gola.

Nikola Lukić je uz zvuk sirene, na isteku trećeg perioda, nagovestio preokret. A, bek Nemanja Stanojević i Nikola Kojić su stvorili – ispostaviće se – nedostižnu prednost za Vuljagmeni. Mladi reprezentativac Srbije postigao je tri gola, još jednom je Kojić dokazao da je ozbiljan dodatak na postojeći kadar i da je prava šteta što Radnički i Partizan pre nisu pronašli zajednički jezik. Dao je tri gola, koliko i perspektivni centar Bogdan Gavrilović.

LIGA ŠAMPIONA - 14. (POSLEDNJE) KOLO: 

Sreda 

GRUPA A

Vuljagmeni - Radnički 9:10

Jadran Split - Hanover 12:8

Pro Reko - Olimpijakos 10:9

Barseloneta - Dinamo Tbilisi 13:6

Utorak

GRUPA B

Ferencvaroš - Sabadelj 10:12

OSC Budimpešta - Marselj 18:13

Novi Beograd - Špandau 13:8

Breša - Jug Dubrovnik 14:10



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVuljagmeniVK Jadran SplitVK HanoverPro RekoVK OlimpijakosVK BarselonetaVK Dinamo Tbilisi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara