Odbojkašice Novare (©CEV)
Odbojkašice Novare (©CEV)

Prvi poraz Koneljana od 11. maja prošle godine, zaustavljen niz posle 45 pobeda

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 21:45

Novara je večeras izjednačila u polufinalnoj seriji na 1:1, pa će se u subotu igrati majstorica

Morao je jednom da stane i pobednički niz Koneljana. Posle 45 uzastopnih pobeda odbojkašice koje vodi Danijele Santareli su izgubile.

Bolja od njih večeras je bila Novara posle pet setova - 3:2 (25:17, 25:23, 17:25, 14:25, 15:12). Ovim trijumfom je izjednačila rezultat u polufinalnoj seriji na 1:1, pa će o finalisti odlučivati majstorica u subotu.

Izabrane vesti

Koneljano je poslednji put gorak ukus poraza osetio 11. maja prošle godine, kada ga je pobedio Vero Volej Milano. Ove cele sezone nijednom se nije desilo da Izabel Hak i drugarice teren napuste pognute glave. Sve do večeras...

Za pobedu Novare se pobrinula sjajna Ruskinja Marina Markova. Ona je u drugom delu sezone stigla iz Turske u Novaru i odmah se pokazala kao veliko pojačanje. To je potvrdila i na ovom susret - upisala je 26 poena i bila najbolji igrač pobedničkog sastava.

Uspela je da dobije nadigravanje sa glavnim napadačem na drugoj strani - Šveđankom Hak. Izabel je ovog puta brojala do 25 poena. Ono što treba napomenuti da je Koneljano napravio čak 33 greške, dok su igračice Novare rivalu poklonile 26 poena. Kao i da je Hak potpuno zaustavljena u taj-brejku, imala je napad 7-1. Koneljano je u životu držala samo Plamer, ali nije mogla da donese pobedu.

Delovalo je da će Santarelijeva četa biti počišćena mnogo ranije - baš kao i nedavno protiv Ezačibašija kada je gubila 0:2 u Ligi šampiona. Međutim, pošto su se tada neverovatno podigle Italijanke i okrenule gotovo nemoguće, navijači su i večeras verovali da je nešto slično moguće. Uzdigle su se posle dva loša seta, izborile izjednačenje, ali u petom ipak pale.

U drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Skandići i Vero Volej Milano. Ekipa koju predvodi Maja Ognjenović vodi 1:0, a drugi meč je u toku.


tagovi

Imoko KoneljanoŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara