Filip Janković (©Starsport)
Filip Janković (©Starsport)

Radnički je najveća sila u Srbiji i regionu! Kragujevčani srušili Novi Beograd i uzeli treći kup

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 20:16

Stevanovićev tim naplatio poraze u Ligi šampiona i Superligi

Sklopio je Novi Beograd moćan tim, doveo je zvezde, terorisao je rivale u šampionatu Srbije i Jadranskoj ligi, ali kada se odlučivalo o prvom trofeju - zakazao je. Pojeo ga je pritisak, Radnički je naplatio dug i objedinio domaće i regionalne trofeje. Kragujevčani su i prvaci Jadranske lige, i Srbije, a od večeras u svom vlasništvu drže i kup! I dalje je Radnički najveća sila u Srbiji i regionu - 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3).

Uzeo je Novi Beograd najboljeg igrača Kragujevčanima, "ukrao" je na leto Strahinju Rašovića, ali ni to nije dovoljno da bi se prekinula vladavina Radničkog. Dva puta je ove sezone Vujasinovićev tim tukao Kragujevčane, ne i kada je bilo najbitnije. Za bombardera Marka Radulovića i Filipa Jankovića nije imao rešenje. Još jednom je trener Uroš Stevanović pokazao da je majstor velikih utakmica i da zna da namesti glavu igračima.

Izabrane vesti

Sve skupa, možda je i prva zvezda završnog turnira Kupa Srbije bio Lazar Dobožanov, golman Kragujevčana. Briljirao je i u polufinalu i finalu, bio je prevaga na stranu Radničkog i bedem koji Novi Beograd često nije uspevao da probije.

Na preslikan način otvorio je Novi Beograd finale Kupa Srbije kao meč sa Partizanom, i ponovo je od gotovog napravio veresiju. Ne i da se još jednom uzdigne i zablista... Sastav Vladimira Vujasinovića imao je ogroman kapital, ali je uspeo u potpunosti da ga prospe, a veliko finale da dobije drugačiju notu. Sjajno je krenuo Novi Beograd, a izuzetno raspoložen na početku meča bio je Viktor Rašović.

Svezao je Novi Beograd tri gola, imao je nekoliko izvrsnih prilika da prednost uveća, ali je katastrofalno koristio situacije sa igračem više. Nije na vreme “zatvorio” meč i “ugušio” Kragujevčane. Dao im je prostor sa se razmašu. Dve strele Viktora Rašovića, te pogodak Duška Pijetlovića neutralisali su Miloš Ćuk i Marko Radulović na isteku prvog perioda.

Miloš Ćuk i Angelos Vlahopulos (©Starsport)Miloš Ćuk i Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Pokazao je momak iz Rijeke kakvim razornim udarcem raspolaže. Digao se i preko dva bloka rasparao je mrežu Pijetlovićevog gola. Osetio je Radnički da može do preokreta, jeo je agresivnošću protivnika u bazenu i samo je na tren uspeo da ga umiri Strahinja Rašović, prošlogodišnja prva violina Šumadinaca.

Ukrotio je Gojko Pijetlović šut Nikole Lukića iz peterca, ali je kasnije stiglo iskupljene jedne od udarnih igala Radničkog ove sezone. Hitac sa distance lakši je za Lukića od najstrože kazne. A onda se razmahao i kapiten Kragujevčana - Filip Janković. Ono što nije pošlo za rukom Lukiću jeste Jankoviću. Realizovao je peterac i zatim još jednom bombom obasjao put svom timu ka preokretu.

Podgrejale su sudije atmosferu u bazenu i dale krila Kragujevčanima. Jedna sporna odluka izazvala je lavinu. I bila okidač da situacija izmakne kontroli. Igralo se grublje, sevala su isključenja, a baš to je odgovaralo timu Uroša Stevanovića. Navodeća raketa Marka Radulovića izazvala je oduševljenje mnogobrojnih Kragujevčana na prepunom bazenu “Milan Gale Muškatirović”. I nije se zaustavio Radnički iako je okrenuo rivala, nastavio je da melje i grize u odbrani.

Marko Radulović i Dušan Mandić (©Starsport)Marko Radulović i Dušan Mandić (©Starsport)

Veliki nalet Kragujevčana uspeo je da prekine Dušan Mandić iz peterca, ali Novi Beograd nije znao da se snađe u borbi na krv i nož. Kao da je bio zatečen, dok je s druge strane baš to bilo potrebno Stevanovićevim momcima. Izbacili su vaterpolisti Radničkog iz igre Duška Pijetlovića i kapitena Dušana Mandića, a neverovatan treći kvartal upotpunili su pogoci Radulovića i Alekse Ukropine za ogromnih “plus tri”.

Nije znao Novi Beograd na startu utakmice da završi posao i stekne nenadoknadivu prednost, nije znao ni Radnički u završnici da prelomi meč. Skinuo je Pijetlović dva zicera Josipu Vrliću, a onda je na scenu stupio Strahinja Rašović. Nanizao je zlatni olimpijac dva gola i udahnuo novi život Novom Beogradu. Ali, nije imao Novi Beograd snage za izjednačenje. Lansirao je novi projektil Filip Janković, potom je i Josip Vrlić pogodio i otpočelo je veliko slavlje Kragujevčana.

FINALE KUPA SRBIJE:

Utorak

Novi Beograd - Radnički 9:11



tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiKup Srbije u vaterpoluvaterpolo SrbijaVladimir VujasinovićUroš StevanovićDušan MandićStrahinja RašovićMiloš ĆukJosip VrlićMarko RadulovićNikola JakšićDuško Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara