Danijele Santareli (©MN Press)
Danijele Santareli (©MN Press)

Santareli: Ezačibaši godinama ima velike zvezde, ali njihov kamen temeljac je tu od detinjstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 17:35

Zna Italijan šta može da očekuje od Tijane Bošković na večerašnjem meču

Jedno polufinale je odigrano u utorak - pobedu je zabeležio Vero Volej Milano protiv Fenerbahčea, drugo je na programu večeras. Na jednoj strani odbojkašice Koneljana, na drugoj Ezačibaši. Bivši selektor Srbije Danijele Santareli protiv naših reprezentativki Tijane Bošković i Jovane Stevanović.

Njihov okršaj je zakazan za 20.30 časova, uz direktan prenos na Areni Sport 6.

Izabrane vesti

Italijanski tim je favorit, nije izgubio nijednu utakmicu ove sezone, a dodatan plus mu je i što igra na domaćem terenu.

"Biće to utakmica na najvišem nivou. Protivnik nam je svetski klupski šampion koji je godinama u vrhu na međunarodnom nivou. Svake sezone su se u dresu Ezačibašija pojavljivale neke zvezde, ali njihov kamen temeljac je tu od detinjstva... Govorim o Tijani Bošković. Ona je pravi šampion, napreduje iz godine u godinu, vrhunski je igrač i veoma moćno oružje koje predvodi ceo tim u napadu", rekao je Danijele Santareli.

Dobro poznaje Italijan i ostale članove ekipe - posebno Kanađanku koja je bila MVP u finalu plej-ofa prošle sezone kada je Koneljano uzeo titulu u Italiji.

"Imaju mnogo zvezda pored Boškovićeve. Tu je veoma dobra Aleksa Grej, za koju me vežu lepe uspomene. Pokazala je prošle godine u prvenstvu Italije šta može. Ima devojaka koje sam trenirao u reprezentaciji, a i ostalih igračica koje veoma poštujem".

Domaći teren će biti veoma važan za Koneljano u prvom okršaju.

"Naša dvorana se pokazala kao veoma vruća u ključnim trenucima četvrtfinala. Domaći faktor bi mogao da napravi razliku. Moramo to da iskoristimo, zaista nam je potrebna timska igra da bismo pobedili Ezačibaši. Gledaoci mogu da nam budu dodatno oružje. Protivnik pridaje veliki značaj napadu... Kada se suočimo sa igračima kao što je Tijana, naš uspeh može da dođe samo ako budemo efikasni u bloku i odbrani. Postavka ta dva elementa će biti veoma važna. Moramo da budemo oprezni sa njihovim blokom kada napadamo. Ukratko, ponovo će nam biti potreban super performans. Ipak, znamo da je ovo samo prvo poluvreme, a da će se sve rešavati u Istanbulu", podvukao je Santareli.

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Vero Volej Milano - Fenerbahče 3:0

Četvrtak

20.30: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

Jastrežebski - Zirat Bank 3:0

Trentino - Lube Ćivitanova 3:1


tagovi

danijele santareliTijana BoškovićCEV Liga šampionaEzačibašiImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara